Τοπικές Ειδήσεις

Πρόσκληση ένταξης στη μεγάλη οικογένεια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 και ώρα 2μμ εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή παιδιών, που αποφοιτούν προσεχώς από την ΣΤ’ Δημοτικού, στις μουσικές δοκιμασίες για την εισαγωγή στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Η συμμετοχή στις μουσικές δοκιμασίες δεν προϋποθέτει γνώση μουσικού οργάνου ή θεωρίας της μουσικής. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, στο σύνδεσμο: https://forms.gle/oVPb5UD3xZuKew5T8 ή αυτοπροσώπως, στο Γραφείο Διεύθυνσης του Σχολείου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα τηλ. του σχολείου: 22410.65651 και 22410.67850 και στην ιστοσελίδα: http://gym-mous-rodou.dod.sch.gr/archives/3026

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (που περιλαμβάνει Γυμνάσιο και Λύκειο) προτρέπει τους γονείς μαθητών/τριών ΣΤ’ τάξης Δημοτικού να υποβάλουν αίτηση, ενώ τονίζει ορισμένα πλεονεκτήματα του σχολείου:

· Εκμάθηση μουσικής (μουσικά όργανα και θεωρία) δίχως έξοδα.

· Ψυχοκοινωνική ωρίμανση εφήβων, ιδίως μέσω συμμετοχής στα καλλιτεχνικά σύνολα (χορωδία, ορχήστρα, κρουστά, θέατρο, χορός, εικαστικά κλπ).

· Σύγχρονη διδασκαλία με ευρεία χρήση νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ηλεκτρονικός υπολογιστής και βιντεοπροβολέας σε κάθε αίθουσα).

· Δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία της ΡΟΔΑ και του ΚΤΕΛ, από κάθε σημείο του νησιού.

· Στέγαση σε 3 άνετα κτίρια (των οποίων η συντήρηση επίκειται), σε ένα μεγάλο οικόπεδο 19 στρεμμάτων. Έτσι, εκτός των 15 τμημάτων γενικής παιδείας και των 35-38 τμημάτων μουσικής και μουσικών οργάνων, το σχολείο διαθέτει:

§ αμφιθέατρο 300 θέσεων για ποικίλες εκδηλώσεις,

§ τραπεζαρία όπου προσφέρεται δωρεάν, κάθε μεσημέρι, πλήρες γεύμα,

§ μεγάλη επιδαπέδια σκακιέρα,

§ λαχανόκηπο,

§ ενώ, πέραν των άλλων αθλητικών γηπέδων, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται το γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5, με πλαστικό χλοοτάπητα.

· Στο σχολείο έχει διαμορφωθεί μια «οικογενειακή» κουλτούρα, με κυρίαρχο το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, χωρίς περιστατικά bullying. Η καλή συνεργασία μεταξύ διεύθυνσης σχολείου, συλλόγου γονέων και 15μελούς φέρνει διαρκώς θετικά αποτελέσματα. Οι γονείς μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια για τα παιδιά τους.

· Οι απόφοιτοι του Μουσικού Σχολείου μπορούν να εισαχθούν και στα Μουσικά Τμήματα των πανεπιστημίων, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο πανεπιστημιακό Τμήμα.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ – ΚΥΨΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου