Τοπικές Ειδήσεις

Αιτήσεις για την Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00, οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών της ΣΤ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων, για την εισαγωγή τους στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Τα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας είναι δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα που συνδυάζουν την γενική εκπαίδευση με εξειδικευμένη μουσική παιδεία. Στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν μουσική θεωρία, να μάθουν να παίζουν διάφορα μουσικά όργανα και να συμμετέχουν σε χορωδίες και ορχήστρες, απολαμβάνοντας ένα πλούσιο και δημιουργικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκτός από τα μαθήματα γενικής παιδείας όπως όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: μαθήματα ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μουσικής θεωρίας και αρμονίας, μαθήματα εκμάθησης μουσικών οργάνων (λύρα, ταμπουρά, κανονάκι, πιάνο, κιθάρα, βιολί, τρομπέτα, φλάουτο, κρουστά κ.ά.), συμμετοχή σε μουσικά σύνολα και χορωδίες, ευκαιρίες για συμμετοχή σε συναυλίες, μουσικές, θεατρικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η ένταξη στο Μουσικό Σχολείο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να εκφραστούν δημιουργικά. Παράλληλα, διασφαλίζουμε ότι λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη γενική εκπαίδευση, όπως προβλέπεται από το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα ενός κανονικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Στο Μουσικό Σχολείο, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ολιστική ανάπτυξη των μαθητών/μαθητριών μας. Η μουσική εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο στην ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων μουσικής εκτέλεσης, αλλά προάγει την συναισθηματική νοημοσύνη, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα. Μέσα από την καθημερινή επαφή με τη μουσική, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας μαθαίνουν να συνεργάζονται, να αποδέχονται, να βοηθούν, να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και βασίζεται στην ενεργή μάθηση και τη συμμετοχική διδασκαλία. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες μας, με εξειδίκευση και εμπειρία στη μουσική εκπαίδευση και στα μαθήματα γενικής παιδείας, καθοδηγούν τους μαθητές και τις μαθήτριες μέσα από ένα υποστηρικτικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον.

Όσο αφορά τις υποδομές του Σχολείου, αναβαθμίστηκε πρόσφατα με παρεμβάσεις σε όλες τις αίθουσες και τους κοινόχρηστούς χώρους. Υπάρχει δωρεάν σίτιση και μεταφορά, ενώ τα επιπλέον μαθήματα μουσικής είναι δωρεάν, αφού πρόκειται για ένα δημόσιο Σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής και τις απαιτήσεις, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.musicschoolrhodes.gr. Σημειώνουμε πως η διαδικασία επιλογής, δεν αφορά εξετάσεις σε μουσικές γνώσεις, ούτε σε εκτέλεση μουσικών οργάνων, αλλά σε ικανότητες μουσικής αντίληψης. Τηλέφωνα: 2241067850, 2241065651. Email: gmousrod@sch.gr.

Ας δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της μουσικής εκπαίδευσης και να γίνουν μέλη της μεγάλης οικογένειας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, βιώνοντας το «διάλογο» και τη σύμπραξη μαθημάτων μουσικής και γενικής παιδείας

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου