Τοπικές Ειδήσεις

Mήνυμα του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ρόδου για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821

Σε μια περίοδο πρωτόγνωρων δυσχερών φαινομένων σε διεθνή κλίμακα και έντονων κοινωνικών και πολιτικών ανακατατάξεων σε εθνικό επίπεδο, , υποδέχεται εφέτος ο ελληνικός λαός τη μείζονος πνευματικής σημασίας Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού και την επέτειο της μεγάλης Εθνικής εξεγέρσεως, που συμπληρώνει τον χρόνο ετούτο την 200ετια (1821-2021) από τη χρονική στιγμή της ενάρξεώς της.

Είθε, η αναβίωση του γεγονότος της συλλήψεως – σαρκώσεως του Θεανθρώπου εν τω Μυστηρίῳ της Θείας Οικονομίας, προς σωτηρία πάντων, ως και τα δοξασμένα αίματα των ηρώων προγόνων μας, που ρέουν στις φλέβες όλων μας, να ζωντανέψουν μέσα μας το αγωνιστικό και θυσιαστικό φρόνημα, προς υπεράσπιση των ιερών και οσίων του έθνους, της πίστεως και της πατρίδος, που στις μέρες μας βάλλονται πανταχόθεν δεινότατα και να μας καταστήσουν άξιους συνεχιστές των παραδόσεων του λαού μας.

Ιδιαίτερα δε εμάς, τους Ρουμελιώτες, που στους τόπους μας δόθηκαν οι μεγαλύτερες εθνικές μάχες και έδρασαν οι σπουδαιότεροι ήρωες της Επαναστάσεως Ζήτω η 25η Μαρτίου!

Χρόνια πολλά, και ευλογημένα σε όλους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου