Ειδήσεις

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου πρόκριση για το Ρίο-Χαιρετισμός Δημάρχου και Αντιδημάρχου Τουρισμού

Κολοσσοί για τη Ρόδο ήταν οι εκπρόσωποι των αρχών του νησιού που ενημέρωσαν σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα τα ΜΜΕ για το 2ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Απριλίου 2015.
Η πρόεδρος της οργανωτικής και αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους φορείς για την επιτυχία της διοργάνωσης και τόνισε ότι στόχος είναι ο Μαραθώνιος αυτός να γίνει διεθνώς γνωστός.
Στην παρουσίαση παρευρεθήκαν ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, η αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείο Σ.Ε.Γ.Α.Σ δωδεκανήσου κ. Βασίλης Ζήκας, ο γενικός διευθυντής του Μαραθωνίου Ρόδου κ. Γιώργος Μιχαλάκης, ο κ. Σέργιος Αϊβάζης πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και η τρίτη στο πρωτάθλημα Ελλάδος μαραθωνοδρόμος από την Λέρο Ουρανία Ρεμπούλη.
Τονίστηκε από τον κ. Μιχαλάκη ότι η διαδρομή θα είναι σε επίπεδο θάλασσας χωρίς ανωφέρειες που επιτρέπει να επιτευχθούν πολύ καλές επιδόσεις και να αυξηθούν οι συμμετοχές των δρομέων. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν την Ουρανία Ρεμπούλη στην απόφαση να αγωνιστεί στις 26 Απριλίου στον Μαραθώνιο της Ρόδου, με στόχο να πετύχει χρόνο τουλάχιστον 2 ώρες και 43’ που επιτρέπει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Εκτός από τους χορηγούς, στην εκδήλωση ξεχώρισε η παρουσία της πρωταθλήτριας Ευρώπης και κατόχου της Πανελλήνιας επίδοσης στο άλμα επί κοντό Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία ως αθλήτρια συλλόγου από τη Ρόδο θα τρέξει στον αγώνα των 5000 μ.
Επισυνάπτονται οι ομιλίες που έγιναν από τους εκπροσώπους του Μαραθωνίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Χαιρετισμός Δημάρχου στην συνέντευξη τύπου

Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,

Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να σας καλωσορίσω στην συνέντευξη τύπου που αφορά στην διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Μαραθωνίου, που θα διεξαχθεί στο νησί της Ρόδου, στις 26 Απριλίου 2015.

Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει εξελιχθεί σε ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, έχοντας πλέον την επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ καθώς και της AIMS και IAAF, γεγονός που εξασφαλίζει την εγκυρότητα και τη διεθνή αναγνώριση του.

Και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου Βακιάνη και τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ/Δωδεκανήσου, κ. Βασίλη Ζήκα για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει, καθώς και τους βασικούς χορηγούς, και υποστηρικτές που μας τιμούν με τη συμμετοχή τους, όπως επίσης και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν αγκαλιάσει την εν λόγω εκδήλωση και έχουν εργαστεί προκειμένου ο Μαραθώνιος της Ρόδου να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο χώρο του αθλητισμού.

Στην μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σημασία δεν έχει η νίκη αλλά ο τερματισμός. Στο τέλος του δρόμου το μετάλλιο είναι το ίδιο για όλους. Είναι η θύμηση της υπέρβασης που πραγματοποίησαν και η αναγνώριση της μάχης που έδωσαν με τον εαυτό τους.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο μαραθώνιος αποτελεί συνώνυμο της ανθρώπινης ψυχής και της υπέρβασης των ανθρώπινων δυνάμεων. Αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο αποφασιστικότητας, καθώς και σημείο αναφοράς πανανθρώπινων αξιών και ιδανικών, όπως της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Ρόδου, η πατρίδα των Διαγοριδών και του τετράκις Ολυμπιονίκη Λεωνίδα του Ρόδιου, περιμένει με χαρά και φέτος τους δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη και είναι έτοιμος να στηρίξει την σκληρή τους προσπάθεια, με όλα τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτει, συνεργαζόμενος άμεσα και στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς, τους συλλόγους και τους εθελοντές προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η μεγάλη κοινή μας προσπάθεια.

Κυρίες και κύριοι,
Φίλες και φίλοι,

Στις 26 Απριλίου τα βλέμματα της παγκόσμιας αθλητικής και μη κοινότητας θα είναι στραμμένα στην Ρόδο, θα είναι στραμμένα στους αθλητές και στις αθλήτριες που θα διανύσουν μια πανέμορφη μαραθώνια διαδρομή (42 χλμ) κατά μήκος της βόρειας ακτής της Ρόδου αναπνέοντας τον καθαρό αέρα του βουνού μαζί με το ιώδιο και την αλμύρα της θάλασσας. Η εκδήλωση αυτή δεν αποτελεί για το Δήμο της Ρόδου απλά ένα μεγάλο διεθνές αθλητικό γεγονός αλλά μια διαδρομή στην μακραίωνη ιστορία και στον πολιτισμό του νησιού. Αποτελεί μια ευκαιρία να δείξουμε το πραγματικό πρόσωπο της Ρόδου, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ζήσουν την εμπειρία της αρχαίας και της μεσαιωνικής ιστορίας του νησιού, με φόντο τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Στόχος του Δήμου Ρόδου τα επόμενα χρόνια είναι η εδραίωση του μαραθωνίου ως ένα από τα κορυφαία ετήσια αθλητικά γεγονότα στον κόσμο και η εξέλιξη του σε μείζον πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας το νησί της Ρόδου ως παγκόσμιο κέντρο της ιστορίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Σας ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων

Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Να σας καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου που βρίσκεστε εδώ σήμερα.

Ο 2ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου είναι γεγονός. Στις 26 Απριλίου 2015 το νησί της Ρόδου θα φιλοξενήσει έναν αγώνα που η οργανωτική και λειτουργική αρτιότητα τον κατέταξε από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του στις σημαντικότερες αγωνιστικές δράσεις της χώρας μας.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου με την επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ καθώς και της ΑΙΜS & ΙΑΑF έχει εξασφαλίσει την εγκυρότητα και την διεθνή αναγνώριση του αγώνα. Αποτελεί ιδανικό μοντέλο συνέργειας αθλητισμού, πολιτισμού, θεματικού τουρισμού και τοπικής αναπτυξιακής δράσης.

Αρωγοί της προσπάθεια του σπουδαίου αυτού αθλητικού και πολιτιστικού γεγονότος είναι η Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το ΔΟΠΑΡ, τον Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού, την Μ.Κ.Ο. (RUN FOR BOOKS) ,πλήθος εθελοντών συμπολιτών μας καθώς και βασικοί χορηγοί και υποστηρικτές του θεσμού που μας τιμούν και μας στηρίζουν με τη συμμετοχή τους. Μέσα από την εκδήλωση αυτή αναδεικνύουμε το «ευ αγωνίζεσθαι »,τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή , τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα των κατοίκων αλλά παράλληλα διαφημίζουμε και προβάλουμε τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Σε μια ήπια παραθαλάσσια διαδρομή, κατά μήκος των δυτικών ακτών που προσφέρεται για επιδόσεις, ο Μαραθώνιος της Ρόδου και οι παράλληλοι αγώνες του των 10χιλ. & 5χιλ, είναι ιδανικός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την εμπειρία των αγώνων με σύντομες διακοπές σε ένα πανέμορφο, κοσμοπολίτικο νησί με ήπιο κλίμα και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Η εδραίωση του Μαραθωνίου ως ένα από τα κορυφαία ετήσια αθλητικά γεγονότα στον κόσμο και η ανάδειξη του νησιού της Ρόδου ως παγκόσμιο κέντρο της ιστορίας , του πολιτισμού και του αθλητισμού θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ρόδου στη διεκδίκηση του θεσμού της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021.

Με στόχο την προβολή του νησιού της Ρόδου και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου η διοργάνωση του ”Rhodes Marathon” εμπλουτίζει και αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν, συμβάλει στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του, προβάλλοντας την σύγχρονη εικόνα του νησιού ως ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό.

Φιλοδοξία όλων μας είναι τον 2ο μαραθώνιο της Ρόδου να τον στηρίξουν ακόμη περισσότεροι πολίτες, δρομείς και θεατές και να αποτελέσει μια αξέχαστη γιορτή.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου