ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις των δομών «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ» του Δήμου Ρόδουυ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αποκριατικες εκδηλώσεις

Όμορφες στιγμές δια­σκέ­δα­σης πέρασαν τα παιδιά των «Κέντρων Δημιουρ­γι­κής Απα­σχό­λη­σης με Ανα­πη­ρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ» της μη κερ­δο­σκο­πι­κής εται­ρίας «Α.Μ.Κ.Ε.» του Δήμου Ρόδου, στο απο­κριά­τικο πάρτυ στο “ELLI DISCO CLUB” και στο παρα­δο­σιακό τσί­κνι­σμα της Τσι­κνο­πέμ­πτης που διορ­γά­νω­σαν οι εκπαι­δευ­τές των παιδιών με την απόλυτη στήριξη της τοπικής κοι­νω­νίας.

Ο Πρό­ε­δρος της εται­ρίας ΑΜΚΕ, κ. Γεώρ­γιος – Ευθύ­μιος Τριάντος- Αντι­δή­μαρ­χος Δημ. Υγείας και Κοι­νω­νι­κής Πολι­τι­κής ο οποίος παρευ­ρέ­θηκε στο απο­κριά­τικο πάρτυ των παιδιών την Τετάρτη 19 Απρι­λίου στο «ELLI DISCO CLUB» δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “είναι συγκι­νη­τική μα κυρίως αξιέ­παινη η στήριξη της ροδί­τι­κης κοι­νω­νίας, των καθη­με­ρι­νών συναν­θρώ­πων μας αλλά και του επι­χει­ρη­μα­τι­κού κόσμου στις εκδη­λώ­σεις που πραγ­μα­το­ποιού­νται για τα παιδιά των δημο­τι­κών κέντρων «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ». “Είναι σημα­ντικό να πραγ­μα­το­ποιού­νται τέτοιες εκδη­λώ­σεις, γιατί δίνεται η δυνα­τό­τητα στα παιδιά, να κοι­νω­νι­κο­ποι­η­θούν, να συμ­με­τέ­χουν στα κοι­νω­νικά δρώμενα και να συνει­δη­το­ποιούν ότι ανήκουν στο κοι­νω­νικό σύνολο”. Ο κ. Τριά­ντος τόνισε την μεγάλη στήριξη της τοπικής κοι­νω­νίας, “χάρη στην οποία η δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κατα­φέρ­νουν να επι­βιώ­νουν. Eίναι πάντα στο πλευρό μας και τους ευχα­ρι­στούμε πάρα πολύ”.

Εκ μέρους των μελών του Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λίου της ΑΜΚΕ ο Πρό­ε­δρος κ. Τριά­ντος εξέ­φρασε θερμές ευχα­ρι­στίες στον ιδιο­κτήτη του κέντρου «ELLI DISCO CLUB» κ. Ρωμαίο Ιωάννη, γιατί τα τελευ­ταία 5 και πλέον έτη, ο κ. Ρωμαίος αντα­πο­κρί­νε­ται σε κάθε κάλεσμα των δομών ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΡΟΔΟΥ και δια­θέ­τει ανυ­στε­ρό­βουλα τον χώρο του για να φιλο­ξε­νή­σει τις εκδη­λώ­σεις των παιδιών, φρο­ντί­ζο­ντας κάθε φορά να περά­σουν όλοι όσον το δυνατόν καλύ­τερα σε ένα περι­βάλ­λον φιλικό και φιλό­ξενο.

Επι­πλέον ευχα­ρί­στησε για τις δωρεές τους :

1)Τον dj κ. Θάνο Μπαρ­δό­πουλο που δια­σκέ­δασε με τις μου­σι­κές του τα παιδιά

2)για τα κερά­σματα τους:

-ιδιοκτήτη της καφε­τέ­ριας “VENUE“ περιοχή αφάντου

-ιδιοκτήτη της pizzeria & spaggeteria “GONDOLA”

-Ζαχαροπλαστείο «ΓΛΥΚΟΕΠΙΛΟΓΕΣ» περιοχή αφάντου

-Αρτοποιείο “ΟΜΕΡ”

-Ζαχαροπλαστείο “PANE DI CAPO”

– “ΔΕΡΜΑΕ” Ρόδου

Για τις χορη­γίες της Τσι­κνο­πέμ­πτης ευχα­ρί­στησε θερμά:

-Το παρα­δο­σιακό ψητο­πω­λείο «Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ»

-Το κρε­ο­πω­λείο «ΨΕΛΛΑΚΗΣ» περιοχή κοσκι­νού

-Το εστια­τό­ριο «ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ»

-Τους μάγει­ρες Αλέ­ξαν­δρος και Θοδωρής Αυγε­νι­κός για την εθε­λο­ντική παρα­σκευή των εδε­σμά­των

-Τους κύριους Μιχάλη Φτάκλα και Νίκο Κολιό που δια­σκέ­δα­σαν με τις μου­σι­κές τους τα παιδιά.

Τα Κέντρα Δημιουρ­γι­κής Απα­σχό­λη­σης για Παιδιά με Ανα­πη­ρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ» & «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΠΝΟΗ» που λει­τουρ­γεί η ΑΜΚΕ του Δήμου Ρόδου, είναι δύο πρό­τυ­πες χρη­μα­το­δο­τού­με­νες κοι­νω­νι­κές δομές στα Δωδε­κά­νησα, που στόχο έχουν την ένταξη παιδιών και εφήβων με ανα­πη­ρίες σε προ­γράμ­ματα δημιουρ­γι­κής απα­σχό­λη­σης. Τα δύο κέντρα λει­τουρ­γούν στο πλαίσιο ευρω­παϊ­κών προ­γραμ­μά­των από το έτος 2002 και 2007 αντί­στοιχα και σήμερα φιλο­ξε­νούν 40 παιδιά, που πάσχουν από σύν­δρομο DOWN, νοητική υστέ­ρηση, αυτισμό και κινη­τικά προ­βλή­ματα. Είναι στε­λε­χω­μένα από εξει­δι­κευ­μένο προ­σω­πικό (κοι­νω­νικό λει­τουργό, φυσι­κο­θε­ρα­πευτή, τεχνι­κούς εκπαι­δευ­τές κτλ) και παρέ­χουν σε καθη­με­ρινή βάση, δωρεάν τις υπη­ρε­σίες στα παιδιά που παρα­κο­λου­θούν το πρό­γραμμά τους.

Για την ΑΜΚΕ

Ο Πρό­ε­δρος

Γεώργιος-Ευθύμιος Τριά­ντος

Αντι­δή­μαρ­χος Δημ. Υγείας &

Κοι­νω­νι­κής Πολι­τι­κής Δήμου Ρόδου

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.