ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη των μαθητών του 22ου Νηπιαγωγείου Ρόδου στο Δήμαρχο, με θέμα την προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

news room 1 λεπτό ανάγνωση
290

Τo Δή­μαρ­χο Ρόδου κο Φώτη Χα­τζη­διά­κο, επι­σκέ­φθη­καν την Πα­ρα­σκευή 24 Φε­βρουα­ρί­ου 2017, οι μα­θη­τές του 22ου Νη­πια­γω­γεί­ου της Ακα­δη­μί­ας Ρόδου, στο πλαί­σιο του προ­γράμ­μα­τος της Ελ­λη­νι­κής Ένω­σης Προ­στα­σί­ας Θα­λάσ­σιου Πε­ρι­βάλ­λο­ντος με θέμα, «Όχι Σκου­πί­δια, Πλα­στι­κά σε Θά­λασ­σες και ακτές», που στόχο έχει την ευαι­σθη­το­ποί­η­ση των μα­θη­τών και των γο­νέ­ων σε θέ­μα­τα προστα­σί­ας του πε­ρι­βάλ­λο­ντος. Οι μα­θη­τές, συ­νο­δευό­με­νοι από τις Νη­πια­γω­γούς, κ.κ Μα­ντι­κού Σε­βα­στή, Δή­μη­τρα Μου­τα­φά­ρη, Πα­να­γιώ­τα Μπαρ­τώ­στα και Ανα­στα­σία Κων­στα­ντο­πού­λου, συ­νο­μί­λη­σαν με το Δή­μαρ­χο, εκ­θέ­το­ντας τους προ­βλη­μα­τι­σμούς και τις από­ψεις τους και τον ενη­μέ­ρω­σαν για μία σειρά από δρά­σεις που έχουν συμ­με­τά­σχει με επι­τυ­χία το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα στο πλαί­σιο της κα­μπά­νιας της HELMEPA, όπως και για την τι­μη­τι­κή διά­κρι­ση να ανα­κη­ρυ­χτούν για πέμ­πτη (5η) συ­νε­χό­με­νη χρο­νιά εκ­πρό­σω­ποι των Νη­πια­γω­γεί­ων της Πε­ρι­φέ­ρειας Νο­τί­ου Αι­γαί­ου, στα συμ­βού­λια Αντι­προ­σώ­πων Παι­διών της HELMEPA JUNIOR.
Ο κος Χα­τζη­διά­κος, ανα­φε­ρό­με­νος στις ενέρ­γειες του Δήμου Ρόδου για την προ­στα­σία του φυ­σι­κού πε­ρι­βάλ­λο­ντος τό­νι­σε ότι, «μετά την περ­σι­νή το­πο­θέ­τη­ση των καδών ανα­κύ­κλω­σης γυα­λιού, σε σύ­ντο­μο χρο­νι­κό διά­στη­μα θα ξε­κι­νή­σει η το­πο­θέ­τη­ση χι­λί­ων δια­κο­σί­ων (1200) νέων μπλε κάδων ανα­κύ­κλω­σης σε κε­ντρι­κά ση­μεία, συ­νοι­κί­ες της πόλης και στα χωριά , σε με­ρι­κή αντι­κα­τά­στα­ση των πα­λιών πρά­σι­νων κάδων», όπου οι πο­λί­τες θα μπο­ρούν να ενα­πο­θέ­τουν τα ανα­κυ­κλώ­σι­μα υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, πλα­στι­κό και αλου­μί­νιο. Επί­σης έχει προ­βλε­φτεί η το­πο­θέ­τη­ση τεσ­σά­ρων (4) επι­πλέ­ον Κέ­ντρων Αντα­πο­δο­τι­κής Ανα­κύ­κλω­σης, εξο­πλι­σμού υψη­λής τε­χνο­λο­γί­ας, στον οποίο πραγ­μα­το­ποιού­νται αυ­τό­μα­τα οι ερ­γα­σί­ες συλ­λο­γής, επε­ξερ­γα­σί­ας και απο­θή­κευ­σης των συ­σκευα­σιών, ενώ πα­ράλ­λη­λα πα­ρέ­χε­ται στους κα­τα­να­λω­τές αντα­πο­δο­τι­κό κί­νη­τρο για κάθε επι­στρε­φό­με­νη συ­σκευα­σία.
Οι μα­θη­τές πρό­σφε­ραν στο Δή­μαρ­χο, κα­τα­σκευ­ές από ανα­κυ­κλώ­σι­μα υλικά, τα οποία έχουν πε­ρι­συλ­λέ­ξει από διά­φο­ρες δρά­σεις κα­θα­ρι­σμού, με­τα­ξύ άλλων και της πα­ρα­λί­ας του Ενυ­δρεί­ου, δια­τυ­πώ­νο­ντας την πρό­σθε­ση τους να συ­νερ­γα­στούν με τις υπη­ρε­σί­ες και τους αρ­μό­διους φο­ρείς του Δήμου και να συ­νει­σφέ­ρουν με οποιο­δή­πο­τε τρόπο τους ζη­τη­θεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.