Τοπικές Ειδήσεις

Επισκέψεις και συναντήσεις του κ. Δ. Κρητικού

Συναντήσεις του Δ. Κρητικού στο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού για θέματα πολιτικής προστασίας και στο Αστεροσκοπείο Αθηνών για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

Το κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ροδίων Δημήτρης Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Κρητικό καθώς και με τους υπεύθυνους εθελοντές της πολιτικής προστασίας του δήμου οι οποίοι τον ενημέρωσαν γύρω από τους τρόπους διαχείρισης ζητημάτων που αφορούν το συγκεκριμένο τομέα.

Μάλιστα δήλωσαν πρόθυμοι να παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια ζητηθεί στα θέματα αυτά, και ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δημήτρη Κρητικού για συνεργασία και περεταίρω ανταλλαγή απόψεων, διατηρώντας μία ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις πλέον σημαντικές πρωτοβουλίες του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού ήταν η δημιουργία του Σώματος Εθελοντών Δασοπροστασίας και η ενίσχυσή του με σύγχρονο εξοπλισμό για την προστασία του περιβάλλοντος της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας περιουσίας .

Η εποπτεία των δασικών περιοχών με θερμικούς ανιχνευτές έγκαιρης προειδοποίησης φωτιάς, η εγκατάσταση πρωτοποριακού συστήματος ψηφιακών επικοινωνιών για τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, η ψηφιακή χαρτογράφηση του Καλλικρατικού δήμου αποτυπώνοντας σημαντικές πληροφορίες στη διαχείριση κρίσεων, η εκπαίδευση υπηρεσιακών, εθελοντών και πολιτών σε θέματα πολιτικής προστασίας είναι μερικές από τις λειτουργίες που τέθηκαν στο δήμο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

 

Μάλιστα ο δήμος βραβεύτηκε με τρία βραβεία στο θεσμό BEST CITY AWARDS 2018 και συγκεκριμένα για το σύστημα επίβλεψης πυρανίχνευσης, για την εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (e-voting) γύρω από δημοτικά θέματα και για την εφαρμογή των τεχνολογιών, της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

 

Επίσης ο κ. Κρητικός επισκέφθηκε το εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών και είχε συνάντηση με το διευθυντή ερευνών του γεωδυναμικού ινστιτούτου του αστεροσκοπείου, Δρ Γεώργιο Δρακάτο με τον οποίο συζήτησε θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

 

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών παρουσίασε πρόσφατα καινοτόμες υπηρεσίες που έχουν προκύψει από την ερευνητική δραστηριότητα που εκπονείται σχετικά με τον εντοπισμό, την παρακολούθηση, τη διαχείριση αλλά και την πρόγνωση (όπου είναι δυνατό), έντονων φυσικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών, στους δημόσιους αλλά και στους ιδιωτικούς φορείς οι οποίοι είναι δυνητικοί χρήστες των υπηρεσιών αυτών.

 

Σημειώνεται ότι η τεχνογνωσία του ΕΑΑ είναι καθοριστικής σημασίας τόσο στην επεξεργασία και ανάλυση σε πραγματικό χρόνο δορυφορικών δεδομένων όσο και στην διαχείριση και επέκταση του μεγάλου δικτύου επίγειων μετρητικών σταθμών του, προς όφελος της πολιτείας και του πολίτη.

 

Αναφορικά με τις συναντήσεις αυτές ο υποψήφιος δήμαρχος Ροδίων Δημήτρης Κρητικός δήλωσε : «Η διαρκής ενημέρωσή μας, οι συνεργασίες με πρωτοποριακούς  δήμους και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών, σε θέματα ασφάλειας και διαχείρισης κρίσεων είναι για την παράταξή μας ζήτημα άμεσης προτεραιότητας. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε στο μέλλον την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας».

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου