Η δημοτική κοινότητα Ρόδου έκοψε την πρωτοχρονιάτική της πίτα χθες με την παρουσία του δημάρχου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του χωρικού αντιπεριφερειάρχη κ. Χ. Κόκκινου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Σωτρίλλη, του αντιδημάρχου Σάββα Διακοσταματίου και δημοτικών συμβούλων.
Με την ευχή να παραμείνει η Ρόδος μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ευρώπη, ανθρώπινη για τους μόνιμους κατοίκους κι ελκυστική για τους επισκέπτες, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, κ. Μίλτος Παγκάς έκοψε την πίτα.
«Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα. Το 2018 να είναι μία χρονιά καλύτερη από αυτή που πέρασε. Θα πω κι εφέτος ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και στις απαιτήσεις των συμπολιτών μας οι οποίοι με την ψήφο τους, μας έστειλαν σε αυτές τις θέσεις. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους συνδημότες μας, να προσπαθούμε να λύνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας στο μέτρο του δυνατού. Γενικώς πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρούμε την πόλη μας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Η Ρόδος πρέπει να παραμείνει μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ευρώπη, ανθρώπινη για τους πολίτες κι ελκυστική για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες», είπε ο κ. Παγκάς.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ρόδου, αναφέρθηκε σε σχόλια και παράπονα που εκφράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους πολίτες σημειώνοντας ότι πάντα το βάρος της ευθύνης για προβλήματα που προέρχονται από το παρελθόν, πέφτει στους εν ενεργεία αιρετούς. Τόνισε όμως ότι η δημοτική αρχή συνεργάζεται πάντα άψογα με όλους τους φορείς, την Εκκλησία και όλες τις κοινωνικές ομάδες. Ευχήθηκε το 2018 το έργο που θα παραχθεί, να δικαιώσει όλους για τις προσπάθειές τους.
«Έχουμε μεγάλη ευθύνη να διατηρήσουμε την ομορφιά αυτής εδώ της πόλης και του νησιού. Πάνω απ’ όλα όμως έχουμε υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπο. Μπορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διαβάζουμε πολλά σχόλια και παράπονα για προβλήματα που σωρεύονται επί σειράν ετών και πέφτουν πάνω σε όλους όσοι υπηρετούν τα κοινά. Παρά την οικονομική κρίση δεν δημιουργήθηκε ποτέ κανένα έλλειμμα όσον αφορά τη συνεργασία του Δήμου με την εκκλησία, την Περιφέρεια, τους εθελοντές, τις κοινωνικές ομάδες. Το κύτταρο του ενιαίου Δήμου είναι οι τοπικές κοινότητες, οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι που αφουγκράζονται πρώτοι τα προβλήματα των χωριών.
Πρέπει λοιπόν παρά τις όποιες δυσκολίες να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των συμπολιτών μας, της ιστορίας και του πολιτισμού που φέρει ο τόπος μας. Εύχομαι λοιπόν το 2018 το παραγόμενο έργο να δώσει την ικανοποίηση σε καθένα μας και να κάνει να αισθανθούμε ότι πρέπει και αξίζει να υπηρετεί κανείς τον αυτόν εδώ τον τόπο», είπε ο κ. Χατζηδιάκος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ