Ειδήσεις

Δώρισαν στο Δήμο Μεγίστης ξένο ακίνητο;

Ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου προσέφυγε μια κάτοικος της Μεγίστης κατά του οικείου Δήμου υποστηρίζοντας ότι ένας ιδιώτης, κάτοικος του νησιού, με απατηλό τρόπο, δώρισε στη δημοτική αρχή ακίνητο ιδιοκτησίας της!!
Η ενάγουσα υποστηρίζει ότι ένα παλαιό λιθόκτιστο ισόγειο κτίσμα επιφάνειας 41,50 τ.μ., που βρίσκεται στην νήσο Μεγίστη, εντός του οικισμού, στην τοποθεσία «Καβουλάτσι» ή «Αχιλλέα» ανήκε ήδη από το έτος 1976 λόγω άτυπης κτήσης, στον πατέρα της.

Aπό την άνοιξη του έτους 1986, δηλαδή τα τελευταία 28 χρόνια, η ίδια ασκεί τη νομή και κατοχή του ακινήτου, χρησιμοποιώντας το ως αποθήκη – βοηθητικό χώρο για τις δύο επιχειρήσεις στο νησί, ενός εστιατορίου και ενός καταστήματος με είδη δώρων.
Έχει τοποθετήσει εκεί διάφορα κιβώτια, μηχανήματα, τραπεζοκαθίσματα, εργαλεία ακόμη και προσωπικά της είδη, καθιστώντας σαφές σε όλους ότι είναι ιδιοκτησία της, χωρίς ποτέ κανένας να εναντιωθεί ή να το διεκδικήσει.
Τόσο η στατική όσο και η εν γένει κατάσταση του ακινήτου ήταν άθλια. Η σκεπή ήταν μισογκρεμισμένη, δεν υπήρχαν πόρτες ή παράθυρα, οι τοίχοι έφεραν παντού ρωγμές και ένας παλαιός φούρνος που υπήρχε εντός είχε καταρρεύσει. Ο πατέρας της και η ίδια προέβησαν, όπως υποστηρίζει, στην συντήρηση – αποκατάστασή του.
Περί το τέλος του έτους 2006 προσπάθησε να κατοχυρώσει με νομικό τίτλο τα δικαιώματά της επί του ακινήτου και απευθύνθηκε στο Δήμο για να της χορηγήσει βεβαίωση ότι δεν όφειλε Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Ο Δήμος, όπως υποστηρίζει, αρνήθηκε να της χορηγήσει την βεβαίωση και 3 χρόνια μετά, την ενημέρωνε ότι ο παλιός φούρνος, έγινε δωρεά στον Δήμο Μεγίστης από έναν ιδιώτη με σκοπό να γίνει δημοτικό φαρμακείο και της ζήτησε να παραδώσει το κτήριο άμεσα, για να αρχίσει σχετικές οικοδομικές εργασίες.

Διενήργησε έρευνα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου αυτού στο Υποθηκοφυλακείο Μεγίστης και διαπίστωσε, όπως ισχυρίζεται, ότι ο ιδιώτης εντελώς αυθαίρετα, απατηλά και προβαίνοντας σε ψευδείς δηλώσεις, δώρισε παράνομα το δήθεν ακίνητό του προς τον αντίδικο Δήμο, δυνάμει συμβολαίου δωρεάς.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Λουκία Βούη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου