Ειδήσεις

Έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους: Ποιοι «κόβονται» από το μέρισμα – Πόσοι θα λάβουν διπλή πληρωμή

Την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 830.000 χαμηλοσυνταξιούχων το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ (+50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας) που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στόχος είναι με το βοήθημα αυτό, να αντεπεξέλθουν στο κόστος θέρμανσης και στην άνοδο των τιμών που καταγράφεται σε μια σειρά από προϊόντα καθημερινής ανάγκης.

Τα κριτήρια για να λάβει κάποιος το επίδομα είναι τα εξής:

να έχει ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ. Με άλλα λόγια αν πρόκειται για ζευγάρι συνταξιούχων, να λαμβάνουν και οι δύο συντάξεις χαμηλότερες των 600 ευρώ
να διαθέτει συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, όχι μεγαλύτερη του ποσού των 200.000 ευρώ.
«Κόφτες» για την χορήγηση του επιδόματος είναι οι εξής:

Λήψη και επικουρικής σύνταξης, που μαζί με την κύρια ξεπερνούν τα 600 ευρώ
Το ατομικό τους εισόδημα υπερβαίνει τα 7.200 ευρώ
Εργασία παράλληλα με την σύνταξη
Εισόδημα από ενοίκια
Εργασίας του/της συζύγου με αποτέλεσμα το οικογενειακό εισόδημα να υπερβαίνει τα 14.400 ευρώ
Ύπαρξη ακινήτων συνολικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ
Κερδισμένοι βγαίνουν οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι χηρείας από Ταμεία του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ), όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος οι οποίοι έχουν βγει στη σύνταξη με λιγότερα από 30 χρόνια και με πολύ χαμηλούς μισθούς (οι παλαιοί δικαιούχοι του ΕΚΑΣ).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου