Ο Δήμος Ρόδου με την αρωγή αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής της κας Άννας Ζωάννου, του  Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και τη Διεθνή Οργάνωση Α21,  τιμούν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την Παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών στις 24 Νοεμβρίου στην πόλη μας.

Συνεργατικά σχεδίασαν και θα υλοποιήσουν μια ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο: «Αντίδρασε! Πες ΟΧΙ στη Βία κατά των Γυναικών» για να ευαισθητοποιήσουν τη ροδιακή κοινωνία στην εξάλειψη του φαινομένου κατά της κακοποίησης των γυναικών, αλλά και για να αναδείξουν τη σπουδαιότητα της «Αντίδρασης» σε αυτό, από την ίδια τη γυναίκα και από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

 

Το δικό τους μήνυμα θα δώσουν:

  • Οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Ρόδου (Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων βίας & Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας)
  • Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου δια μέσου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων  Δωδεκανήσου
  • Η Χ.Ε.Ν Ρόδου
  • Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ρόδου (Europe Direct Rhodes) ΑΝΔΩ ΑΕ
  • Η κα. Αϊβάζη- Ζάγορα Μαρία σεναριογράφος
  • Το Μουσικό Σχολείο με το «Σύνολο Acapella»
  • Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και
  • Η Διεθνής Οργάνωση Α21.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στις 17.30μμ στο σπίτι της ΧΕΝ στην Μεσαιωνική Πόλη, στην οδό Ιπποτών. Στη αρχή, θα γίνει παρουσίαση των φορέων, από την κα. Παρασκευή Ξανθούλη, PhD, Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Ρόδου. Θα ακολουθήσει ομιλία από την κα. Λητώ Καραγκούνη, Ψυχολόγο της Διεθνούς Οργάνωσης Α21 με θέμα την σωματεμπορία γυναικών. Στη συνέχεια η ομάδα της σεναριογράφου κα. Αιβάζη- Ζάγορα θα παρουσιάσει θεατρικό δρώμενο σχετικό με την κακοποίηση και πως τη βιώνει η σύγχρονη γυναίκα. Ακολούθως το Μουσικό Σχολείο με τη χορωδία «Acapella» θα συμμετέχει εκτελώντας μουσικά κομμάτια με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με σχολιασμό των καλλιτεχνικών δρώμενων και συζήτηση για την βία κατά των γυναικών με τα στελέχη των Δομών Γυναικών του Δήμου Ρόδου και τη κα. Λητώ Καραγκούνη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ