Συγκεκριμένα πρόκειται για τους ιδιοκτήτη, προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος και (3) άτομα που συμμετείχαν ως παίκτες

Κατασχέθηκαν -4- πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,  εξυπηρετητής–server με δομημένη σύνδεση, το χρηματικό ποσό των 1.200€

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου, εντοπίστηκε χθες (22.11.2017) το βράδυ στην πόλη της Ρόδου, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαπούς κατηγορούμενοι για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 54χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, έναν 51χρονο προσωρινά υπεύθυνο τους καταστήματος και τρεις πελάτες ηλικίας 66, 58 και 47 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος στο κατάστημα του 54χρονου όπου διαπιστώθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών σε δομημένη σύνδεση μεταξύ τους και πρόσβαση στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν τρεις πελάτες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ύπαρξη συστήματος τηλεχειρισμού απόκρυψής της παράνομης δραστηριότητας των υπολογιστών.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • -4- συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό, οι οποίοι ήταν κατάλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους
  • Κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής με ρόλο εξυπηρετητή-server
  • Πολύπριζο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
  • Τηλεχειριστήριο
  • Το χρηματικό ποσό των 1.200,00 ευρώ

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ