Ειδήσεις

Αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό χρειάζεται η Ρόδος -Φ. Χατζηδιάκος: Μέρος των εσόδων από τα Μουσεία για ανασκαφές και συντηρήσεις

Να επεξεργαστεί ο Δήμος Ρόδου ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό με ορίζοντα δεκαετίας πρότεινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σήμερα, ο τέως υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης.
«Αισθάνομαι υπηρηφάνεια γιατί εκπροσωπείτε τον πρώτο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας. Αν μετρηθούν οι αφίξεις θα διαπιστωθεί πως ο Δήμος Ρόδου είναι ο πρώτος προορισμός της χώρας. Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε πως είναι τεράστιες οι ευθύνες. Ο προορισμός πρέπει να διευρύνει την περίοδο της υποδοχής των φιλοξενουμένων και να αυξήσει τα έσοδα του .
Ο Δήμος πρέπει, να επεξεργαστεί ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τον τουρισμό με ορίζοντα δεκαετίας .
Για τη Ρόδο θεωρώ κορυφαίο το θέμα του πολιτισμού που φοβάμαι πως δεν καταφέραμε να αναδείξουμε όχι μόνο με ευθύνη της πολιτείας. Συζήτησα με την κ Μενδώνη και για την προγραμματική σύμβαση. Ειδικά αυτό το θέμα είναι πεδίο για τη συναίνεση όλων των παρατάξεων. Η Μεσαιωνική Πόλη μπορεί να είναι προορισμός για 12 μήνες το χρόνο. Θέλω να γίνει μια συνάντηση για να εκφράσω τις απόψεις μου», δήλωσε ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Στη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Στέργος Στάγκας, έθεσε θέμα με τις ανασκαφικές έρευνες σε περιοχές από τις οποίες έφυγαν ευρήματα στο μουσείο του Λούβρου.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε πως θα ζητήσει από την γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη να ξεκινήσουν ανασκαφές στην Ακρόπολη της Λίνδου.
Θα ζητήσει ακόμη μέρος των εσόδων, από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους να δίνονται για ανασκαφές και συντηρήσεις.
« Πράγματι έχει δίκιο.Τα εκθέματα που υπάρχουν στο Λούβρο που έφυγαν από το μουσείο μας και η θεματική ενότητα της έκθεσης των αρχαιοτήτων δεν εστιάστηκε στα μεγάλα αγάλματα αλλά σε εκθέματα που αναγάγουν στο 15ο πχ αιώνα την ιστορία του νησιού μας έχουν βρεθεί στην περιοχή Ιαλυσού και Καμείρου.
Σε αυτές τις περιοχές δεν έχουν προχωρήσει η ανασκαφές. Θα επικροτήσω την πρόταση του συναδέλφου. Κάποτε να αρχίσει η ανασκαφική διαδικασία και στην Ακρόπολη της Ρόδο που για μας σημαίνει πολλά .
Η Ρόδος μετράει πολύ στο εξωτερικό. Στη συνάντηση με την κυρία Μενδώνη στις 5 Δεκεμβρίου είναι ευκαιρία να ζητήσουμε τα έσοδα που εισπράττονται από τα μουσεία μας να επενδύονται στην ανάδειξη των μνημείων μας. Αυτό θα αναδείξει το δήμο μας», δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου