Τοπικές Ειδήσεις

Μίκα Ιατρίδη: 10.160.229 ευρώ σε νησιά με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

«Η χρηματοδότηση ύψους 10.160.229 ευρώ για έργα υποδομής των Δήμων των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, αποτελεί δείγμα της σταθερής προσήλωσης της Κυβέρνησης μας για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των νησιωτών», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από την επικοινωνία της με το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Για το πρόγραμμα αυτό, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε συναντηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο είχαν εκτενή συζήτηση για την ανάγκη χρηματοδότησης έργων υποδομής στα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, ο Δήμος Λειψών χρηματοδοτείται με 372.000 ευρώ για προμήθεια e-πλατφόρμας για την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικής, τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Ο Δήμος Τήλου χρηματοδοτείται με 1.000.000 ευρώ για δράσεις ηλεκτροκίνησης, όπως και ο Δήμος Αγαθονησίου με ποσό 998.000 ευρώ. Για έργα ύδρευσης ο Δήμος Σύμης χρηματοδοτείται με 783.560 ευρώ, ο Δήμος Χάλκης με 1.860.091 ευρώ και ο Δήμος Πάτμου με 4.639.789,84 ευρώ. Τέλος, ο Δήμος Μεγίστης χρηματοδοτείται με 506.789,56 ευρώ για έργα ανάπτυξης υπαίθρου και αγροτικής οδοποιίας.

Υστερα από την εξέλιξη αυτή, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε τα εξής:

«Η στήριξη των ακριτικών νησιών μας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Η Κυβέρνηση μας βρίσκεται σταθερά δίπλα στα νησιά μας. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου