Τοπικές Ειδήσεις

Ξεκίνησε η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στο πάρκο του “Θέρμαι”

Ξεκίνησε χθες η κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται εντός του κοινόχρηστου πάρκου του Θέρμαι. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους, ώστε οι πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο πάρκο. Παράλληλα, έχει ανατεθεί από τη ΔΕΡΜ.Α.Ε. η εκπόνηση μελέτης για τη μετατροπή του πάρκου σε πολυχώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ.Α.Ε., κ. Γιώργος Κακούλης σε δηλώσεις του στη «δημοκρατική» τόνισε ότι το πάρκο του Θέρμαι θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και θα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις σχολείων, συλλόγων και άλλων κοινωνικών ομάδων ή ακόμη και πολιτικούς γάμους.
«Από τη στιγμή που το πάρκο του Θέρμαι παραχωρήθηκε στη ΔΕΡΜΑΕ ξεκινήσαμε τις διαδικασίες προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στο χώρο αυτό, ο οποίος πρέπει να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες. Αρχίσαμε λοιπόν τον καθαρισμό και την αποξίλωση όλων των μη νόμιμων κατασκευών έχοντας λάβει πρώτα όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Εκδώσαμε δε μία άδεια μικρής κλίμακας για να είμαστε απόλυτα νόμιμοι.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του καθαρισμού και της καθαίρεσης, έχουμε αναθέσει σε μελετητή τη σύνταξη μελέτης ώστε ο χώρος να διαμορφωθεί σε πάρκο όπως προβλέπει το σχέδιο πόλεως και με τις νόμιμες κατασκευές να το χρησιμοποιούμε ως ανοιχτό πολυχώρο κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων», εξήγησε ο κ. Κακούλης, ο οποίος σημείωσε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να λειτουργεί ο χώρος ανταγωνιστικά απέναντι στην επιχειρηματικότητα, απλά θα εξυπηρετεί κάποιες ανάγκες των πολιτών.
Ο δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος επέβλεπε επίσης τις εργασίες κατεδάφισης των αυθαιρέτων, δήλωσε ότι η πόλη έχει ανάγκη από ένα πολυχώρο εκδηλώσεων και το πάρκο του Θέρμαι είναι κατάλληλο για να καλύψει αυτό το κενό.
«Με μία ήπιας μορφής ανάπλαση και διαμόρφωση θα μπορούν οι επισκέπτες να απολαμβάνουν το πάρκο, χωρίς όλους αυτούς τους αυθαίρετους όγκους. Με τη διαμόρφωση του χώρου θα μπορούν να φιλοξενούνται μικρές συναυλίες, σχολικές-μαθητικές εκδηλώσεις, πολιτικοί γάμοι κλπ. Σε τελική ανάλυση η σκέψη για τη λειτουργία ενός τέτοιου πολυχώρου συνάδει με τις ανάγκες της πόλης μας», είπε ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι σε ένα μήνα αναμένεται ο διαγωνισμός για την Ροδιακή Έπαυλη.
Όπως είπε, ο πολυχώρος του πάρκου του Θέρμαι θα λειτουργεί συμπληρωματικά στη Ροδιακή Έπαυλη και στον κήπο της, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να απολαμβάνουν τον περίπατό τους σε μικρές «οάσεις» στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, ο κήπος του Ήχος και Φως που θα λειτουργεί από την έναρξη της σεζόν ανακαινισμένος, θα αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο στο κέντρο της πόλης, το οποίο θα μπορούν να χαίρονται όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου