Τοπικές Ειδήσεις

Στην ιδιοκτησία της BriQ Properties περιήλθε προνομιακό ακίνητο της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Ρόδου

Στην ιδιοκτησία της BriQ Properties, μιας Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π.) και ειδικότερα ενός επενδυτικού fund που επενδύει σε ακίνητα σ’ όλη τη χώρα, περιήλθε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, μετά από κλειστό πλειοδοτικό διαγωνισμό, το προνομιακό ακίνητο ιδιοκτησίας της πρώην Probank, στην συμβολή των οδίων 25ης Μαρτίου αριθ. 1 και Εθελ. Δωδεκανησίων στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.
Η Εθνική Τράπεζα διενήργησε συγκεκριμένα την 23η Ιουλίου 2019 στα γραφεία της Διεύθυνσης Περιουσίας στην Αθήνα τον διαγωνισμό και η διαδικασία έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη έλθει σε συμφωνία με την δημοφιλή εταιρεία «Αpple» για την εκμίσθωση του καταστήματος και την λειτουργία του πρώτου επίσημου καταστήματος της τεχνολογικής εταιρείας «κολοσσού» στη Ρόδο!
Το κατάστημα με ισόγειο εμβαδού 152,90 τ.μ. με υπόγεια αποθήκη 128,45 τ.μ., με ποσοστό συνιδιοκτησίας εξ’ αδιαιρέτου 6,09% επί οικοπέδου έκτασης 882,70 τ.μ. βγήκε στον διαγωνισμό με ελάχιστη τιμή προσφοράς 760.000 ευρώ.
Το χαρτοφυλάκιο των εμπορικών ακινήτων της BriQ Properties αποτελείται από δεκατέσσερα (14) ακίνητα υψηλών προδιαγραφών με συνολική αξία αποτίμησης €43 εκατ.
Η BriQ Properties έχει λάβει άδεια λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αποκλειστικός σκοπός της Εταιρείας είναι η απόκτηση και διαχείριση ακίνητης περιουσίας και γενικώς η διενέργεια επενδύσεων.
H Εταιρεία εποπτεύεται και ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τις υποχρεώσεις της ως Α.Ε.Ε.Α.Π. καθώς και ως προς την τήρηση της νομοθεσίας της Κεφαλαιαγοράς και των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και, περαιτέρω, εποπτεύεται από την αρμόδια Περιφέρεια Αττικής και από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Οι μετοχές της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την 31 Ιουλίου 2017 (ticker: ΜΠΡΙΚ).
Η έδρα της Εταιρείας είναι στο Δήμο Καλλιθέας του Νομού Αττικής επί της οδού Αλεξάνδρου Πάντου.
Η Briq Properties δημιουργήθηκε από το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ομίλου Quest- παράγει εισόδημα τόσο για τους παλιούς μετόχους της Quest, όσο και για τους νέους μετόχους που έχουν επενδύσει σε αυτήν και σαφώς μπορεί να μεγαλώσει.
Να σημειωθεί ότι ο συνολικός δανεισμός που μπορεί να λάβει η Briq Properties είναι έως 30 εκατ. ευρώ και ήδη έχει ομολογιακό περί τα 10 εκατ. ευρώ.
Τα ετήσια έσοδα της ΑΕΕΑΠ είναι 2,5 εκατ. ευρώ και η μικτή απόδοση αντιστοιχεί σε 7,3%, ενώ ο δείκτης πληρότητας αντιστοιχεί σε ποσοστό πάνω από 97%, με δύο ακίνητα κενά, για τα οποία γίνονται προσπάθειες να μισθωθούν.
H BriQ Properties ΑΕΕΑΠ γνωστοποίησε πρόσφατα, σε συνέχεια της από 12 Ιουνίου 2019 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, ότι προχώρησε σε σύναψη προγράμματος εκδόσεως κοινού εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου συνολικής ονομαστικής αξίας ύψους έως και 20 εκατ. ευρώ.
Διοργανωτής, πληρεξούσιος καταβολών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων ορίστηκε η Eurobank Ergasias AE.

Το ομολογιακό δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων σε ακίνητα και για την αποπληρωμή υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου