Ρεπορτάζ

Στα αστικά δικαστήρια παρολίγον θύμα δολοφονίας για εξ’ αδιαιρέτου τμήμα ακινήτου στην Μεσαιωνική Πόλη

Ακόμη ένα κεφάλαιο στην πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του επιχειρηματία Ζαννή (Τζούλη) Μαχραμά, με αφορμή αντιδικία για εξ’ αδιαιρέτου μερίδιο συγγενούς του σε όροφο κεντρικού ακινήτου στην Μεσαιωνική Πόλη εγράφη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών.
Η σύζυγος του επιχειρηματία στρέφεται κατά δύο συγγενών τους για την ακύρωση επιταγής προς εκτέλεση αντιγράφου εξ απογράφου απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (ειδική διαδικασία) και έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης του ακινήτου.
Οπως εκθέτει η σύζυγος του επιχειρηματία σε ανακοπή της με τον πρώτο των αντιδίκων έχει εν γένει περιουσιακές και οικογενειακές διαφορές, αναγόμενες στην διαχείριση ακινήτου συνιδιοκτησίας τους που βρίσκεται στην Μεσαιωνική Πόλη.
Λόγω των διαφορών αυτών το έτος 2007, όπως υποστηρίζει στο δικόγραφο, αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον σύζυγό της, Ζαννή Μαχραμά, πράξη για την οποία καταδικάστηκε αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μετά από αναίρεση για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ το έτος 2012, προσέλαβε Αλβανό εκτελεστή για να τον σκοτώσει, πράξη για την οποία καταδικάστηκε για πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος.
Το έτος 2015 κι ενώ ο πρώτος των καθ’ ων βρισκόταν ακόμα στη φυλακή, οι αντίδικοι άσκησαν εναντίον της καθώς και των συνεναγόμενων της αγωγή ενώπιον του Δικαστηρίου, δικάζοντος κατά την τότε ισχύουσα ειδική διαδικασία των μισθωτικών διαφορών άνευ πινακίου, ζητώντας την καταβολή σε αυτούς αποζημίωσης, για την χρήση που πραγματοποιούσε εκείνη από κοινού με τον σύζυγό της Ζαννή Μαχραμά και την μητέρα της επί ακινήτου συνιδιοκτησίας τους που βρίσκεται στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και πιο συγκεκριμένα μίας οικοδομής επιφάνειας 43 τ.μ. αποτελούμενης από ανώγειο όροφο και ακάλυπτη βεράντα 5,70 τ.μ..
Επί της αγωγής εκδόθηκε απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία υποχρεώθηκε να καταβάλει στον πρώτο των καθ’ ων το ποσό των 18.000 ευρώ και στην δεύτερη των καθ’ ων το ποσό των 6.600 ευρώ νομιμότοκα από την επίδοση της αγωγής μέχρι την ολοσχερή εξόφληση.
Για τα ως άνω δε κονδύλια, η πρωτόδικη απόφαση κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή.
Την 1η Φεβρουαρίου 2020 της επιδόθηκε αντίγραφο εξ απογράφου της ως άνω οριστικής απόφασης, με την τεθείσα κάτωθι αυτού από 31-1-2019 επιταγή προς πληρωμή με την οποία κλήθηκε να καταβάλει συνολικά στον πρώτο των καθ’ ων το ποσό των 24.041,75 ευρώ και στην δεύτερη των καθ’ ων το ποσό των 8.815,31 ευρώ.
Σε εκτέλεση της ως άνω επιταγής προς πληρωμή, στις 30 Ιανουαρίου 2020 του κοινοποιήθηκε έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης με την οποία κατασχέθηκε και τέθηκε σε δημόσιο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που θα διενεργηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 ενώπιον Συμβολαιογράφου Ρόδου, ακίνητο ιδιοκτησίας της ευρισκόμενο στην Παλαιά Πόλη επιφάνειας 130 τ.μ.
Κατά των ως άνω πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, άσκησε ανακοπή προσβάλλοντας ως καταχρηστική την εκτέλεση ισχυριζόμενη ότι η αξία του ακινήτου είναι πολλαπλάσια και ειδικότερα 12 φορές μεγαλύτερη από την αξία της απαίτησής τους.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου