Ρεπορτάζ

Ο Γ. Καμπούρης για την απρεπή συμπεριφορά υπαλλήλων των ΚΕΠ προς τους δημότες

Πολλά παράπονα από δημότες της Ρόδου, οδήγησαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πληροφορικής κ. Γιάννη Καμπούρη να προβεί σε απαραίτητες συστάσεις προς τους υπαλλήλους, για απρεπή συμπεριφορά. Με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιδήμαρχος προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί αυτό, θα αναγκαστεί να προβεί σε μετακινήσεις υπαλλήλων.
Η σχετική ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε με την Διεύθυνση των ΚΕΠ στον Δήμο Ρόδου για την οποία, ο αντιδήμαρχος είπε τα εξής:
«Η συνάντηση έγινε για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν τα παράπονα που δεχτήκαμε από δημότες για την συμπεριφορά κάποιων υπαλλήλων. Είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν τον κόσμο με σοβαρότητα, με σεβασμό και με καλούς τρόπους συμπεριφοράς. Δε νοείται να εξυπηρετούν κάποιον και να μιλάνε στα κινητά για τα προσωπικά τους, ή να έχουν κακούς τρόπους. Δεν θέλω να προβώ σε μετακινήσεις και σε αλλαγές στα σχήματα των ΚΕΠ, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και τα παράπονα από τους πολίτες, θα το κάνω».
Ο κ. Καμπούρης διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι των ΚΕΠ δεν μπορούν να πάνε σε άλλες υπηρεσίες –με σχετική απόφαση υπουργού.
«Τους ενημέρωσα ότι η δημοτική αρχή Ρόδου καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την αναβάθμιση της λειτουργίας των ΚΕΠ. Έχουμε λάβει το ΦΕΚ για την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων ΚΕΠ σε Λίνδο, Κοσκινού και Άη Γιάννη ενώ βρίσκομαι σε συνεννόηση με τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων, για να ετοιμάσουν τις προσβάσεις των ΑΜΕΑ κ.λπ. Δεν είναι τυχαίο που ο Δήμος Ρόδου είναι πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες και σε θέματα πληροφορικής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Είναι επιθυμία μας, να γίνεται σωστά η εξυπηρέτηση όλων των δημοτών ενώ σύντομα, θα συνδεθούν όλα τα ΚΕΠ μέσω καμερών, με τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου (Ληξιαρχεία, Δημοτολόγιο, Τοπικών Κοινοτήτων κ.λπ.) καθώς και με το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’. Αυτό θα γίνει για να είμαστε σε επαφή και να μπορούμε να παρακολουθούμε τι συμβαίνει με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου σε όλο το νησί, στις τοπικές κοινότητες και χωριά».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλες τέτοιες συμπεριφορές και θα προβεί σε μετακινήσεις με κάθε τρόπο.
Να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε ο κ. Καμπούρης, στα εγκαίνια των νέων ΚΕΠ αναμένεται να αφιχθούν στην Ρόδο για να παραστούν, οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Κυριάκος Πιερρακάκης -υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς -υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών και Θοδωρής Λιβάνιος -υφυπουργός για θέματα Αυτοδιοίκησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου