Ένα έργο εντελώς διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα ανεβάζει το Συμιακό Θέατρο στις 29,30,31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη»  στις 9μμ. Το έργο που έχει τον τίτλο «Και τα μεταξωτά βρακιά ποδόξα σκέλλη θέλου» είναι σπονδυλωτό, με κυρίαρχο πρόσωπο τη γυναίκα της Σύμης διαχρονικά. Τη γυναίκα επαναστάτρια, την γυναίκα ηρωίδα, την κουτσομπόλα γυναίκα, την ύπουλη, το πιούνι, την καωματού, την μάισσα, την υποψήφια δημογερόντισσα… την γυναίκα μάνα.

Οκτώ μονόπρακτα σε μια ενότητα, που αναφέρονται σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Σύμης, αλλά και με αρκετή μυθοπλασία και υπερβολή, που θα συγκινήσει αλλά και θα κάνει το κοινό να γελάσει με τη ψυχή του.

Το έργο έγραψε και σκηνοθέτησε ο Μανώλης Αντωνόγλου, πολλά από τα κοστούμια είναι του Μιχάλη Σδούγκου από τις Εκκλησιάζουσες του Συμιακού θεάτρου (1992), όπως και μέρος της μουσικής από το ίδιο έργο του Τάσου Καρακατσάνη. Τις χορογραφίες έκαμε η ακάματη Έλλη Παρασκευά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Σταματία Ζουρούδη, Βασιλική Πατατούκου, Σωτήρης Ι.Πατατούκος, Μανώλης Αντωνόγλου, Γιώργος Γέροντας, Ευαγγελία Πατατούκου, Γιάννης Μαλλιάκας, Μαριγώ Σεμερτζάκη, , Βαλάντης Μακράκης, Σωτήρης Κ. Πατατούκος, Κώστας Οθίτης, Διασινού Ελένη, Άννα Μαλλιάκα, Νίκος Χαβιαράς και Σωτήρης Ζουρούδης. Ακούγεται η Μαρία ΜΙχαλαριά Βογιατζή.

Χορεύουν οι: Σταματία Ζουρούδη, Χριστίνα Πιλάτου, Αννα Μαλιάκα, Μαρία Τριανταφύλλου, Σοφία Κατσιμπράκη, Ευαγγελία Τσιμπιδάκη, Βασιλική Πατατούκου, Ράνια Σταματάκη, Δικαία Χαρίτου, Σεβαστή Μαλιάκα, Αντωνόγλου Μανώλης, Μαλλιάκας Γιάννης και Σωτήρης Κ. Πατατούκος.

Μέρος των εισπράξεων θα δοθεί για το έργο της Δωδεκανησιακής Μέλισσας.

Τιμή εισιτηρίου στην είσοδο 7€, προπώληση 5€.

Τηλέφωνα για πληροφορίες: Μ. Αντωνόγλου 6932436974, Γ. Μαλλιάκας 6948495043

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ