Με την προβολή βίντεο/αφιερώματος στη μνήμη της θεατρολόγου Ζωής Φωτεινού, που υπηρέτησε αφιλοκερδώς επί δεκαέξι (16) έτη τους ωφελούμενους του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία – Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», ξεκίνησε η θεατρική παράσταση «Αριστο…Φαγάδες!!!» του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 18 Ιανουαρίου 2018.

Την εκδήλωση, άνοιξε η πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία – Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα, η οποία χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε για το νέο έτος.

Η σεναριογράφος και σκηνοθέτης της παράστασης, παιδαγωγός Σοφία Χαλκιά,  καλωσόρισε τους θεατές στην 9η χορταστική θεατρική παράσταση – όπως την χαρακτήρισε – , σημειώνοντας πως πρόκειται για την επεισοδιακή συνάντηση μίας οικογένειας που παλεύει να κρατήσει την ταβέρνα της γευστική με … πιρούνια και κουτάλια (!)

Η ίδια πρόσθεσε πως δημιουργήθηκε και παρουσιάζεται, πριν την έναρξη της παράστασης, συμβολικό ερασιτεχνικό βίντεο-αφιέρωμα, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης προς το πρόσωπό της εκλιπούσας. Μία ελάχιστη αναγνώριση σε μία γυναίκα που έζησε φωτεινά και χάθηκε αθόρυβα».

«Η Ζωή Φωτεινού, ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος που υπηρέτησε αρετές, όπως η τιμιότητα και η προσφορά, με μεγαλείο ψυχής. Ήταν εκείνη η γυναίκα που συντροφιά με μικρά και μεγάλα παιδιά του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ», που την είχαν πραγματική ανάγκη, ανέβασε δεκάδες παραστάσεις και μοίρασε απλόχερα χιλιάδες χαμόγελα».

 

Στο βίντεο/αφιέρωμα, που προβλήθηκε, αναφέρονται – μεταξύ άλλων – τα κάτωθι:

 

«Η Ζωή Φωτεινού (…), ήταν όλα όσα φανέρωνε το όνομά της, ζωή και φως. (…)

 

Γεννήθηκε στη Ρόδο της Δωδεκανήσου, την 15η Ιουνίου του 1934. Εργάστηκε ως δημοτική υπάλληλος υπεύθυνη βιβλιοθήκης στη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων, στην παιδική και εφηβική σκηνή του πρώην Δήμου Ροδίων, ενώ από το 2000 ξεκίνησε την εθελοντική της προσφορά στο Κέντρο «ΕΛΠΙΔΑ» ως υπεύθυνη θεάτρου.

 

Καθημερινά βρισκόταν κοντά στα παιδιά, δίπλα τους, εμπνευστής και καθοδηγητής της δημιουργίας τους. Μαζί, ανέβασαν δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και έγραψαν εκατοντάδες σελίδες με μελάνι επιτυχίας!!!

 

Έργα της, όπως «Η Περιπέτεια του κυρίου Ζάχου», «Εγώ ο Ευτύχιος», «Η Σταχτοπούτα», «Ο Αγάπιος και η Γλυκερία», παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, στην αίθουσα του Κολλεγίου Ρόδου, στα ξενοδοχεία Rodos Palace και Capsis, στην αίθουσα Ροδινιού, στις Καλυθιές, αλλά και εκτός Ρόδου, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη.

 

Αθόρυβα, αλλά φωτεινά, έφυγε από τη ζωή την 19η Δεκεμβρίου του 2017, βυθίζοντας στο πένθος όλους εκείνους που την αγαπούσαν, όπως τα μικρά και μεγάλα παιδιά του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ».

 

Η θεατρική ομάδα του Κέντρου Ελπίδα «ΗΛΙΟΣ», όπως την είχε ονομάσει η Ζωή, ανέβασε τις κάτωθι παραστάσεις:

 

2004: Καφενείο Σούρτα Φέρτα (Ξενοδοχείο Capsis)

2007: Οικογένεια ΤΡΑ-ΛΑ-ΛΑ (Rodos Palace)

2009: Η περιπέτεια του κυρίου Ζάχου (Ροδίνι)

2010: Η Σταχτοπούτα (Ροδίνι)

2011: Εγώ ο Ευτύχιος (Κοσκινού)

2013: Ευτυχισμένος πρίγκιπας σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Κολλεγίου Ρόδου (Θέατρο Κολλεγίου Ρόδου)

2014: Ο Αγάπιος και η Γλυκερία (Δημοτικό Θέατρο Ρόδου) & σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

 

Με την ολοκλήρωση της προβολής του βίντεο, η θεατρική ομάδα του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες – Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», παρουσίασε την παράσταση «Αριστο…Φαγάδες!!!».

 

Πρόκειται για τον Μενέλαο, έναν άνδρα με αγνά αισθήματα, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Ελπίδα, προσπαθούν μάταια να σώσουν το παραδοσιακό τους μαγειρείο. Αποφασίζουν να εκσυγχρονίσουν το μενού τους με γεύσεις γκουρμέ, να διαφημιστούν με διάφορους τρόπους και να αναβαθμίσουν συνολικά την παρεχόμενη εξυπηρέτηση.

 

Οι προσπάθειές τους, αποβαίνουν άκαρπες, αφού – πέραν των άλλων – έχουν να αντιμετωπίσουν την … πικάντικη εκδοχή της ίδιας της συζύγου, τους ιδιότροπους πελάτες, τα ανεξάντλητα πεθερικά και την οργισμένη σπιτονοικοκυρά!

 

Οι συντελεστές της παράστασης:

 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Σοφία Χαλκιά & Γιώργος Καραγιαννάκης.

 

Πρωταγωνιστές: Μανώλης Ροδίτης (Μενέλαος), Μαρία Πήλιου (Ελπίδα), Κατερίνα Λατσατιανού (Παγώνα), Τσαμπίκα Καπούλα (Μαριάννα & Γιαννάκης), Λευτέρης Χατζησταμάτης (Αριστείδης), Σόνια Παπακωνσταντίνου (Βιολέτα) και Μανώλης Βρουβής (Βαγγέλης).

 

Στην παράσταση συμμετείχαν ακόμη: η πρόεδρος του Κέντρου «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα στο ρόλο της Ασπασίας, η κοινωνική λειτουργός Γεωργία Ρηγοπούλου στο ρόλο της Αλεξίας, ο νοσηλευτής Γιώργος Καραγιαννάκης στο ρόλο του Ξενοφών και η εθελόντρια Μήνα Παπακωνσταντίνου στο ρόλο της Μαργαρίτας.

 

Οι ευχαριστίες & οι χορηγοί:

 

Ο Δωδεκανησιακούς Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία – Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ», ευχαριστεί για την τοποθέτηση των σκηνικών την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Ιωάννη Νιωτάκη και τον πάτερ Εμμανουήλ, τους χορηγούς επικοινωνίας, καθώς και τους κάτωθι χορηγούς:

 

ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟΙ:

Γραφικές Τέχνες «ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ 1985» ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΑΛΗΜΕΡΗΣ

Οπτικά Κέντρα «ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΣ»

Ζαχαροπλαστείο «ΣΤΑΝΗ»

Εστιατόριο «ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ»

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

Ψησταριά «ΑΓΡΙΝΟ»

Καφέ «Posto ΓΩΝΙΑ»

Συνοικιακό Μαγειρείο «ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΑΡΙΑΣ»

Super Market «ΤΣΙΣΙΜΟΙΡΗΣ»

Πρακτορείο Γενικού Τουρισμού «SAVVIOU TRAVEL»

Κρεοπωλείο «ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ»

Εστιατόριο «ΦΛΟΡΑ»

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ