ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός : 853 νέα κρούσματα και 83 θάνατοι – Στους 491 οι διασωληνωμένοι

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Σταθερά σε τρι­ψή­φια νούμερα, αν και αυξη­μένα από χθες, επι­μέ­νουν τα κρού­σματα για πέμπτη συνε­χό­μενη μέρα, ενώ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό οι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι έπεσαν κάτω από τους 500. «Αγκάθι» και σήμερα οι θάνατοι.

Συγκε­κρι­μένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανα­κοί­νωσε 853 νέα κρού­σματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντο­πί­στη­καν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνο­λι­κός αριθμός των κρου­σμά­των είναι 132.430, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες, ενώ 5.248 (4.0%) θεω­ρού­νται σχε­τι­ζό­μενα με ταξίδι από το εξω­τε­ρικό και 38.804 (29.3%) είναι σχε­τι­ζό­μενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Επι­πλέον, 491 συμπο­λί­τες μας νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 156 (31.8%) είναι γυναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άνδρες. To 78.2%, των δια­σω­λη­νω­μέ­νων, έχει υπο­κεί­μενο νόσημα ή είναι ηλι­κιω­μέ­νοι 70 ετών και άνω. 823 ασθε­νείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 83 ακόμα κατα­γε­γραμ­μέ­νους θανά­τους και 4340 θανά­τους συνο­λικά στη χώρα. 1754 (40.4%) γυναί­κες και οι υπό­λοι­ποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανό­ντων συμπο­λι­τών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υπο­κεί­μενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλι­κιακή κατα­νομή

Η διάμεση ηλικία των κρου­σμά­των είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 104 ετών), ενώ η διάμεση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών). Η ηλι­κιακή κατα­νομή των (α) συνο­λι­κών κρου­σμά­των, (β) των περι­στα­τι­κών που κατέ­λη­ξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοση­λεύ­ο­νται δια­σω­λη­νω­μέ­νοι, είναι η ακό­λουθη: 

Γεω­γρα­φική δια­σπορά

Ο χάρτης απο­τυ­πώ­νει τη γεω­γρα­φική κατα­νομή των συνο­λι­κών κρου­σμά­των COVID-19 (από την αρχή της επι­δη­μίας) ανά Περι­φε­ρειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλω­θείσα διεύ­θυνση μόνιμης κατοι­κίας του ασθε­νούς, ή τη διεύ­θυνση προ­σω­ρι­νής δια­μο­νής για τους του­ρί­στες και άλλους προ­σω­ρινά δια­μέ­νο­ντες στην Ελλάδα. Συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­νται τόσο κρού­σματα με ιστο­ρικό ταξι­δίου (“εισα­γό­μενα”) όσο και κρού­σματα με πιθανή εγχώρια μετά­δοση. 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.