Ειδήσεις

Με ονομαστική ψηφοφορία το ν/σ για το σύμφωνο συμβίωσης

Με ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στις 23.00 αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης. Υπέρ του συμφώνου συμβίωσης έχει ταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων. Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει κατά συνείδηση, ενώ κατά είναι Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Την ονομαστική ψηφοφορία έχουν ζητήσει η Χρυσή Αυγή και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου, όπως ανέφερε, να καταστεί σαφές ποιοι στηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης.
Σημειώνεται ότι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες διαφοροποιήθηκε ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις, που θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.
Η Ν.Δ. έχει ζητήσει να καταστεί σαφές ότι αποκλείεται να υπάρξουν γάμοι ομοφύλων, να επιτραπεί η τεκνοθεσία και να δίνεται ιθαγένεια σε ομόφυλα ζευγάρια.
Στο μεταξύ, νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης ώστε να ξεκαθαριστεί ότι περιλαμβάνει φορολογικά και άλλα δικαιώματα δημοσίου δικαίου, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η νομοτεχνική διατύπωση που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης περιλαμβάνει την ανάλογη εφαρμογή διατάξεων που αφορούν συζύγους και στα μέρη του συμφώνου για κάθε αξίωση μεταξύ τους, καθώς και για κάθε αξίωση, παροχή ή προνόμιο των μερών τόσο έναντι τρίτων (π.χ. έναντι του εργοδότη) όσο και έναντι του Δημοσίου (π.χ. συνυπηρέτηση, φορολογικά δικαιώματα κ.τ.λ). Ως εκ τούτου, περιλαμβάνει όχι απλώς δικαιώματα φορολογικού δικαίου αλλά και δημοσιοϋπαλληλικού, συνταξιοδοτικού κ.ο.κ.

naftemporiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου