Τοπικές Ειδήσεις

Το Περιφερειακό Φυτώριο συνεχίζει την ενημερωτική δράση του στα χωριά της Ρόδου

Ο Προέδρος του «Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου», Μιχάλης Λουλούς και η Διευθύνουσα Σύμβουλος Μαρία Αγγέλου συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Ατταβύρου και Καμείρου, Νεκτάριο Φλοσκάκη, είχαν συνάντηση την Παρασκευή στη Σορωνή (Δημοτική Κοινότητα Σορωνής – Δημοτική Ενότητα Καμείρου), με εκπροσώπους όλων των σχολικών βαθμίδων, σε μια συνέχεια των δράσεων που έχουν αναπτύξει με στόχο την από κοινού προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον και την γεωργοκτηνοτροφία. Ο πρόεδρος του φυτωρίου και η διευθύνουσα σύμβουλος ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς και τους παριστάμενους προέδρους των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας για τις δράσεις που αναπτύσσει η περιφέρεια και το «Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου», που είναι κυρίως η οργάνωση επισκέψεων στα σχολεία για περιβαλλοντικά θέματα και θέματα πρωτογενή τομέα και παράλληλα η διάθεση καλλωπιστικών φυτών για τους κήπους των σχολείων όπως και λαχανοκομικών φυτών με πρόβλεψη όπου δεν υπάρχει χώρος φύτευσης, να παραχωρείται και η ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή.

Επιπλέον το «Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου», θα δέχεται επισκέψεις των σχολείων στο χώρο του σε συνεργασία του ΚΠΕ Πεταλούδων – με τα έξοδα μετακίνησης να καλύπτονται από την εταιρεία – για την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ενημέρωσης για τον πρωτογενή τομέα, με την συμμετοχή των μαθητών, προσαρμοσμένα κάθε φορά ανάλογα με το ηλικιακό επίπεδο κάθε βαθμίδας, δίνοντας πάντα έμφαση στην βιωματική μάθηση, με σκοπό την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης ήδη από την νηπιακή ηλικία.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος ενημέρωσε κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους για το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών που βρίσκεται σε εξέλιξη για το οποίο ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης εξασφάλισαν με παρέμβαση τους πόρους ύψους 12.000.000, για την περιφέρειά μας, ώστε να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι νέοι αγρότες.

Επιπλέον με προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό ζήτησε παράταση ενός μήνα έως και τις 14-1-2022 στην προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών, ώστε να έχουν τον χρόνο και την δυνατότητα ακόμα και οι κάτοικοι των πιο απομακρυσμένων περιοχών να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να φανούν συνεπείς στις προθεσμίες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου