Τοπικές Ειδήσεις

Πολιτική εκδήλωση πραγματοποιεί απόψε στη Ρόδο ο ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Plaza στην πόλη της Ρόδου, ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικούς ομιλητές τη Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ πρώην περιφερειάρχη Αττικής και τον Γιάννη Ραγκούση, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Στόχος δεν είναι να τεθούν θέματα που αφορούν μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να γίνει μία ευρύτερη συζήτηση με το σύνολο της δημοκρατικής κοινωνίας. Απευθύνουμε ένα ευρύτατο κάλεσμα.
Το ζητούμενο δεν είναι να ανακαλύψουμε σε τι διαφωνούμε και τι είναι αυτά που μας χωρίζουν αλλά να βρούμε μία κοινή συνισταμένη. Να καταγράψουμε όλα εκείνα τα σημεία στα οποία συμφωνούμε, να διευρύνουμε όλα αυτά τα σημεία. Απευθυνόμαστε στον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και στις υπόλοιπες δημοκρατικές και προοδευτικές παρατάξεις.
Αποσκοπούμε στην ανάπτυξη φίλων και συμμαχιών, στο να προσεγγίσουμε τους ανθρώπους που είναι κοντά μας πολιτικά αλλά όχι ενταγμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί θέλουμε να διαμορφώσουμε μία νέα πολιτική πρόταση που θα αποτελέσει την επόμενη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης.
Να δουλέψουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς, να πράξουμε πολιτικές που θα είναι ωφέλιμες για τον τόπο και την κοινωνία, εμπλουτισμένες με νέες ιδέες και απόψεις που ενδεχομένως να μην είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα», δήλωσε ο κ. Αντώνης Αποστολίδης, συντονιστής ΝΕ Ν. Δωδεκανήσου σε συνέντευξη τύπου, συμπληρώνοντας ότι η καμπάνια για την εγγραφή νέων μελών στο κόμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. «Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, θέλουμε να εμπλουτίσουμε και να διευρύνουμε τις απόψεις και θέσεις του κόμματος που θα συζητηθούν στο συνέδριο αναδιάρθρωσης ή επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί μάλλον μετά το Πάσχα», ανέφερε ο ίδιος.
Σχετικά με την πορεία εγγραφής νέων μελών, ο κ. Τάκης Μιχαηλίδης, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου, δήλωσε τα εξής: «Η διαδικασία εγγραφής νέων μελών προχωρά μέσω του isyriza.gr με πολύ γρήγορα βήματα. Τα αποτελέσματα είναι πέραν του αναμενόμενου τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Μετά το ηλεκτρονικό αίτημα, γίνεται προσωπική επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους Ενημερώνονται για τις θέσεις του κόμματος και γίνεται η ένταξή τους σε τμήματα και σε οργανώσεις της Ν. Δωδεκανήσου. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο μπορούν να εγγραφούν και στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα».
Το μεταναστευτικό
Ο κ. Αποστολίδης τοποθετήθηκε και για το μεταναστευτικό, εκφράζοντας την αντίδρασή του στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία κέντρων κλειστού τύπου. Αναλυτικότερα δήλωσε τα εξής: «Η μετατροπή των ΚΥΤ σε κλειστού τύπου, δεν είναι τίποτε άλλο από μετατροπή τους σε φυλακές, μέσα στις οποίες θα βρίσκονται άτομα διαφόρων εθνικοτήτων που ενδεχομένως ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, θα βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, άνθρωποι που στερούνται των δικαιωμάτων τους. Είναι μία εξέλιξη με την οποία δεν μπορεί να συμφωνήσει κανείς νησιώτης, αποτελεί ντροπή.
Οι νησιώτες απέδειξαν πόσο αλληλέγγυοι είναι… Απέδειξαν παλαιότερα ότι είναι αντίθετοι να γίνουν φυλακές τύπου Αμυγδαλέζας.
Μιλάνε για συνολικά 10 τέτοιου τύπου κέντρα και αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε για τα 5 τα υπόλοιπα που θα γίνουν, σε άλλα νησιά, στη Ρόδο; Το Διεθνές Δίκαιο είναι ξεκάθαρο στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες, αυτό προσπαθήσαμε να υπηρετήσουμε ως κυβέρνηση και αυτό θα πρέπει να κάνει και η παρούσα κυβέρνηση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου