Ειδήσεις

Φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από την “Ανάδοχη Αγκαλιά”

Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο bazaar διοργανώνει η ΑΜΚΕ «Ανάδοχη Αγκαλιά», την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου (πρώην εξωτερικά ιατρεία) στην οδό Παπαλουκά, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ευχαριστήριο σε όσους στήριξαν και στηρίζουν την Ανάδοχη Αγκαλιά

“Oταν αποφασίσαμε να συστήσουμε την «Ανάδοχη Αγκαλιά» είχαμε ως οδηγό το χαμόγελο των παιδιών και βαθιά μέσα μας, την π ί σ τ η ότι γι΄ αυτό το χαμόγελο αξίζει να παλέψουμε.
Σε αυτή την προσπάθεια νοιώσαμε ότι δεν είμαστε μόνοι.
Η ροδιακή κοινωνία μας αγκάλιασε αγνά και αληθινά επειδή πίστεψε στο όραμα και τους στόχους μας .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ την καρδιά μας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή στις ενέργειές μας.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της Ανάδοχης Αγκαλιάς οργανώσαμε ομιλίες, ημερίδες, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ροδιακής κοινωνίας και κυρίως του μαθητικού πληθυσμού σχετικά με το θεσμό της αναδοχής. Η ροδιακή κοινωνία ευαίσθητη και ανθρώπινη ανταποκρίθηκε στην προσπάθειά μας και έτσι ο θεσμός καθιερώθηκε στην καρδιά και τη συνείδηση όλων.
Η ανταμοιβή μας είναι το πλατύ χαμόγελο των παιδιών που έχουν τοποθετηθεί στις ανάδοχες οικογένειες, οι άριστες σχολικές επιδόσεις και η σχέση αγάπης με τους γονείς της καρδιάς.
Συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την υποστήριξη των παιδιών που ζουν στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας του νησιού μας ενώ παράλληλα μέλη μας, προσέφεραν και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.
Υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε τις υποψήφιες ανάδοχες οικογένειες σε κάθε επίπεδο που κρίνεται αναγκαίο, αλλά και σύμφωνα με το καταστατικό μας, κάθε παιδί που η οικογένειά του είναι σε κρίση.
Κρίση στην οικογένεια δεν έχουμε μόνο στην περίπτωση που η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Κρίση έχουμε όταν έχουμε θάνατο, τροχαίο ατύχημα, διαζύγιο και οτιδήποτε ανατρέπει την δομή και τις ισορροπίες μιας οικογένειας.
Με αφορμή τα παραπάνω, στηρίξαμε τον τελευταίο χρόνο οικογένειες που βίωσαν και βιώνουν κρίση, ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά.
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι κατάφεραν πάλι να οργανώσουν τη ζωή τους και να συνεχίσουν με αισιοδοξία και ελπίδα για την επόμενη μέρα.
Ενδεικτικά αναφέρεται η επιτυχία μέλους οικογένειας που στηρίζει η Αγκαλιά μας, σε σχολή του Πολυτεχνείου (παιδί πολύτεκνης οικογένειας, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα).
Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί και μας ωθεί να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο .
Για όλους εμάς, η συμβολή και συμμετοχή σας στις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας είναι πολύτιμη.
.
Σ αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε εμείς και εσείς.
Είμαστε όλοι εμείς.”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου