Τοπικές Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται η λύση και εκκαθάριση της δημοτικής επιχείρησης «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Ως τα τέλη Οκτωβρίου 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της λύσης και εκκαθάρισης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», που παρέμενε σε αδράνεια επί σειράν ετών.
Ηδη λογιστικά έχει τακτοποιηθεί η πλειονότητα των απαιτήσεων για την έκδοση του ισολογισμού εκκαθάρισης μετά την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που αφορούν κυρίως στην εκπροσώπηση της εταιρείας αλλά και στην ενημέρωση του ΓΕΜΗ.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα υφιστάμενα πληροφοριακά στοιχεία, τουλάχιστον από 14ετίας είναι πλήρως ανενεργή και χωρίς διοίκηση η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΗΦΑΙΣΤΟΣ», η οποία συστάθηκε μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του «Δωδεκανησιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» με αρ.368/2002, 255/2004 και 147/2005 θεωρήσεις και τροποποιήσεις του καταστατικού, με τελευταία εταιρική συμμετοχή 66,35% του Δήμου Ρόδου και 33,65% του «Δωδεκανησιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες».
Σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού, η εταιρεία είχε ως σκοπό τη λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης ατόμων με αναπηρία στους Αγίους Αποστόλους, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα (πρόγραμμα horizon) η διάρκειά της ήταν αορίστου χρόνου, η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου ήταν αντίστοιχη με αυτήν του δημοτικού συμβουλίου που το όρισε, και η εταιρεία υποχρεωτικά λύεται όταν υπάρχει αδυναμία πραγματοποίησης του σκοπού της.
Επιπλέον είναι πρόδηλη η αδυναμία πραγματοποίησης του σκοπού της και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η λύση της και ορισμού εκκαθαριστή για τις ανάγκες της εκκαθάρισης αυτής, πράγματα που επίσης θα πρέπει στη συνέχεια να αποδεχθεί και το διοικητικό συμβούλιο του έτερου μέλους της, δηλαδή του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Εκκαθαριστής ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Πετρίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου