Τοπικές Ειδήσεις

Ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021 η εκκαθάριση της πολύπαθης «Ρόδων ΑΕ»

Για τον Ιούνιο του 2021 μετατίθεται η προγραμματισμένη αρχικώς για τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους ολοκλήρωση των εργασιών των τριών εκκαθαριστών της πολύπαθης δημοτικής επιχείρησης «Ρόδων ΑΕ».

Οι τρεις εκκαθαριστές κ.κ. Θ. Μαρκουλής, Δ. Παρπέρης και Σ. Σπυρόπουλος, είχαν αιτηθεί την παράταση της εκκαθάρισης καθώς μετά την ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ την 24η Οκτωβρίου 2020 ανέλαβαν το έργο, ενώ ακολούθησαν δύο lockdown και εμπλοκή ορκωτού λογιστή.
Σημειώνεται ότι με την τακτική γενική συνέλευση που συγκλήθηκε στις 10 Απριλίου 2019 εγκρίθηκαν όλοι οι ισολογισμοί της εταιρείας από 1 Ιανουαρίου 2008 έως και 5 Απριλίου 2018 και η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο από την επίσημη έναρξη της εκκαθάρισης 6 Απριλίου 2011 έως και την 5η Απριλίου 2018.
Η δημοσίευση των ισολογισμών που αφορούσαν στη θητεία του πρώην εκκαθαριστή έχει ολοκληρωθεί στο Γ.Ε.ΜΗ., ενώ εκκρεμούσε η δημοσίευση του ισολογισμού της διαχειριστικής περιόδου από 6 Απριλίου 2018 έως 5 Απριλίου 2019, ο οποίος παρ’ ό,τι έχει ολοκληρωθεί, δεν μπορούσε να δημοσιευθεί στο Γ.Ε.ΜΗ., αφού απαιτείτο νέα τακτική Γ.Σ. για την έγκρισή του.
Πλέον έχει προσδιοριστεί ότι το ύψος των οφειλών προς την ΔΟΥ Ρόδου ανέρχεται στο ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ, ότι δεν υφίστανται πλέον οφειλές σε τράπεζες, ενώ μένει να ξεκαθαρίσει ποιο είναι το ύψος των οφειλών σε ιδιώτες και σε επιχειρήσεις που φέρεται πάντως να υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση απαντήσεις αναμένεται να δοθούν ξεκάθαρα με την ολοκλήρωση του ελέγχου που ανέλαβε ορκωτός λογιστής ενώ το όλο θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του σώματος.
Σημειώνεται ότι εξοφλήθηκαν οι υποχρεώσεις της υπό εκκαθάριση εταιρείας προς την Εθνική Τράπεζα βάσει δανείου για το οποίο παραχωρήθηκαν ως ενέχυρο τα μισθώματα του ξενοδοχείου “των Ρόδων” (όπως προκύπτει από τα πρακτικά της υπ’ αρ. 233/2016 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου) και ως εκ τούτου δύναται να ανακληθεί η σχετική παραχώρηση και το σχετικό δικαίωμα υπεκμίσθωσης, ώστε σύμφωνα με ειδικό όρο που υφίσταται στο μισθωτήριο συμφωνητικό με την μισθώτρια ΚΑΖΙΝΟ ΡΟΔΟΥ Α.Ε. να καταργηθεί η υπεκμίσθωση που ισχύει μεταξύ ΔΗ.ΤΟΥΡ.ΞΕ.Α.Ε. (ΡΟΔΩΝ Α.Ε) και αυτοδίκαια η μίσθωση να συνεχισθεί και να ισχύσει πλέον με τους ίδιους όρους μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Καζίνο Ρόδου Α.Ε., εισπράττοντας πλέον τα μισθώματα ο Δήμος Ρόδου.
Τα ίδια ως ανωτέρω ισχύουν και για τα λοιπά ως άνω δημοτικά ακίνητα που τελούν ακόμη υπό τη μισθωτική εκμετάλλευση τ;Hς υπό εκκαθάριση εταιρείας, ώστε να επανέλθουν και αυτά στην οικονομική εκμετάλλευση και όφελος του Δήμου Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου