Ειδήσεις

Οι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου στο ΣτΕ

Ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η πρώτη διαδικασία για την επιλογή νέου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Την επόμενη Τρίτη θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων προκειμένου τα μέλη που έχουν προεπιλεγεί από το υπουργικό συμβούλιο να παραστούν στην Βουλή και να γίνει η καθιερωμένη ακρόαση τους από τους βουλευτές που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό όργανο.
Με βάση το έγγραφο που έχει μοιραστεί στα μέλη της διάσκεψης για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν προεπιλεγεί από το Υπουργικό Συμβούλιο έξι Αντιπρόεδροι του ΣτΕ:

  • Αθανάσιος Ράντος
  • Αϊρίν-Έβελυν-Μικέλα-Μαίρη Σαρπ
  • Μαρία Καραμανώφ
  • Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
  • Ιωάννης Γράβαρης
  • Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο συνεδριάσεις της διάσκεψης των προέδρων για την επιλογή αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και στο τέλος η Βουλή θα εκφέρει την άποψη της για τα συγκεκριμένα πρόσωπα χωρίς ωστόσο αυτή να είναι δεσμευτική για την τελική επιλογή από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία επιλογής νέου προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και αντιπροέδρων σε ΣτΕ αλλά και Αρειο Πάγο ξεκίνησε όπως προβλέπει ο νόμος καθώς οι υποψήφιοι για τις σημαντικές θέσεις της ηγεσίας της Δικαιοσύνης το προσεχές διάστημα να εμφανιστούν στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ενώ την τελική απόφαση για την επιλογή των νέων προσώπων σε ηγετικά κλιμάκια της δικαιοσύνης θα λάβει το αργότερο ως τα μέσα Οκτωβρίου η κυβέρνηση με σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου μετά από πρόταση που υποβάλλει, ως είθισται, ο υπουργός Δικαιοσύνης. Η διαδικασία της προεπιλογής από τη Βουλή που καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια αν και τυπικού χαρακτήρα ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου