ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικαστική Αστυνομία: Έρχονται 750 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ – Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αστυνομία

Σε δημόσια δια­βού­λευση βρί­σκε­ται το «Σχέδιο Νόμου του Υπουρ­γείου Δικαιο­σύ­νης Επι­τά­χυνση δια­δι­κα­σιών στε­λέ­χω­σης Δικα­στι­κής Αστυ­νο­μίας – Τρο­πο­ποι­ή­σεις Ν. 4963/2022», για τις προ­σλή­ψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Η προ­κή­ρυξη του δια­γω­νι­σμού προ­βλέ­πε­ται να διε­νερ­γη­θεί μέσω ΑΣΕΠ και θα αφορά την πρό­σληψη 600 ατόμων στη Δικα­στική Αστυ­νο­μία, τα οποία θα κατα­νε­μη­θούν στις δικα­στι­κές υπη­ρε­σίες της χώρας και θα απο­τε­λούν το ένστολο και ένοπλο προ­σω­πικό, που θα εκτελεί αστυ­νο­μικά καθή­κο­ντα.

Επίσης, προ­βλέ­πε­ται η πρό­σληψη και 150 ατόμων δια­φό­ρων ειδι­κο­τή­των για το πολι­τικό προ­σω­πικό, που θα εκτε­λούν καθή­κο­ντα πραγ­μα­το­γνω­μό­νων.

Η δια­βού­λευση θα ολο­κλη­ρω­θεί την 1η Σεπτεμ­βρίου 2023 και ώρα 22:00.

Ειδι­κό­τερα, για την πρώτη εφαρ­μογή του νόμου στην Υπη­ρε­σία Δικα­στι­κής Αστυ­νο­μίας συστή­νο­νται εξα­κό­σιες (600) οργα­νι­κές θέσεις, οι οποίες κατα­νέ­μο­νται σε κλάδους, ως εξής:

τριάντα (30) θέσεις για τον κλάδο ΠΕ Δικα­στι­κής Αστυ­νο­μίας,

εβδο­μή­ντα (70) θέσεις για τον κλάδο ΤΕ Δικα­στι­κής Αστυ­νο­μίας και

πεντα­κό­σιες (500) θέσεις για τον κλάδο ΔΕ Δικα­στι­κής Αστυ­νο­μίας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.