Ρεπορτάζ

Στο πλευρό των Δωδεκανησίων η Ελίζα Βόζεμπεργκ

Σε εκπλήρωση της προεκλογικής δέσμευσής της, να επισκεφθεί τη Ρόδο μετεκλογικά, η εκλεγείσα Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί και είχε συναντήσεις με κομματικά στελέχη και τοπικούς φορείς.

Σε ομιλία της, σε στελέχη της Ν.Δ. στο ξενοδοχείο ‘Platinum’ η κ. Βόζεμπεργκ, τόνισε: ‘Η παρουσία του Ευρωβουλευτή δεν πρέπει είναι τυπική, αλλά ουσιαστική. Πρέπει να τιμούμε έναν τόπο και όχι απλά να περνάμε προεκλογικά ή μετεκλογικά. Για μένα, η δέσμευση απέναντι στους Δωδεκανήσιους ήταν διπλή: κατ’ αρχήν να επισκεφθώ πρώτα την Ρόδο μετά το πέρας των εκλογών και δεύτερον, οι πρώτοι επισκέπτες, που θα καλέσω στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι Δωδεκανήσιοι!’

Σημειώνουμε ότι τα Δωδεκάνησα έδωσαν την πρωτιά σε ψήφους στην κ. Βόζεμπεργκ και είναι από τους νομούς, όπου η ίδια έλαβε τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά.
Στην ομιλία της, επισήμανε το θέμα της εκλογής στην Ευρωβουλή με σταυρό προτίμησης για το οποίο τόνισε: ‘Η διαδικασία του σταυρού πρέπει να έχει αμφίδρομο χαρακτήρα, να έχει αρχή, μέση και συνέχεια -όχι τέλος’, ενώ δέχτηκε ερωτήσεις και απάντησε για μια σειρά θεμάτων.

Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας, ο τέως βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Παππάς, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νατάσα Βενετοκλή, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης, ο τέως πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μηνάς Νικολάου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής, οι ξενοδόχοι κ.κ. Αντώνης Καμπουράκης και Κώστας Κωνσταντινίδης, η επίτιμη πρόξενος της Γαλλίας στην Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή, εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλά μέλη της Ν.Δ.

Η κ. Βόζεμπεργκ είπε ακόμη ότι αποφάσισε να αναστείλει την λειτουργία της ως δικηγόρου λόγω των νέων καθηκόντων της στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο της κυβέρνησης στην Ευρώπη.
Σε ερώτηση, πώς βλέπει το μέλλον της ‘ευρωπαϊκής οικογένειας’ υπογράμμισε: ‘Η Ευρώπη φαίνεται ότι έχει χάσει κάπως την πυξίδα της, αλλά πρέπει όλοι να πολεμήσουμε από κοινού ώστε να ξαναβρεί τον δρόμο της’ και υπογράμμισε με έμφαση πως ‘Δεν παύει να είναι η Ευρώπη των λαών’.
Η κ. Βόζεμπεργκ ανακοίνωσε ακόμη, ότι από τους πέντε ευρωβουλευτές που εκλέχθηκαν από τη Ν.Δ., εκείνη ζήτησε να αναλάβει τους τομείς των Μεταφορών, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας, που είναι νευραλγικοί και μπορούν να συμβάλουν στην οικονομία και στην ουσιαστική ανάπτυξη της χώρας -αλλά κυρίως των νησιών.
Εύσημα και συγχαρητήρια της απέδωσαν οι κ.κ. Καμπουράκης και Σαρρής.
Ο κ. Καμπουράκης, της ζήτησε να μεριμνήσει για την βελτίωση των συνθηκών του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την σταθεροποίηση της οικονομίας.
Η κ. Βόζεμπεργκ δεσμεύτηκε ότι το γραφείο της θα είναι πάντα ανοικτό για τους Δωδεκανήσιους και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους για τα προβλήματα των νησιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου