Σε θέση… μάχης βρίσκονται κομμωτήρια και ινστιτούτα περιποίησης νυχιών, ενόψει της φημολογούμενης σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων!
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής», ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται ραντεβού για άγνωστη ημερομηνία μεν, αλλά τηρείται σειρά προτεραιότητας τόσο σε κομμωτήρια όσο και σε ινστιτούτα περιποίησης νυχιών, που οι πληροφορίες λένε ότι είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν μαζί με τα μικρά εμπορικά καταστήματα.
Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανότερη ημερομηνία την 4η Μαΐου, γι αυτό και τα προσωπικά τηλέφωνα των κομμωτών και των τεχνιτριών νυχιών έχουν πάρει φωτιά, προκειμένου να καταφέρουν οι πελάτισσες να εξασφαλίσουν άμεση προτεραιότητα και να πάρουν σειρά.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στη «δ» ιδιοκτήτης, που διατηρεί κομμωτήριο σε κεντρικό σημείο της πόλης, τα τηλέφωνά του δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν από την ημέρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρθηκε στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα.
«Και να μπορούσαμε να δουλέψουμε 24 ώρες το 24ωρο, δεν θα ήταν δυνατόν να καλύψουμε άμεσα τις ανάγκες των πελατών. Ολοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν πρώτοι, αλλά αυτό δεν γίνεται. Τηρείται σειρά προτεραιότητας και όπως εκτιμούμε θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες και εντατική εργασία για να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες μας.
Μας καλούν άνδρες και γυναίκες, αλλά κυρίως οι γυναίκες είναι που μας πιέζουν για προτεραιότητα στα ραντεβού και είναι απολύτως λογικό. Καποιες έχουν πειραματιστεί μόνες τους στο σπίτι με τεχνικές που δεν έχουν πετύχει, άλλες απευθύνθηκαν σε κομμωτές/τριες που έκαναν παρανόμως επισκέψεις στα σπίτια αψηφώντας τα κυβερνητικά μέτρα και έχουμε πολλές περιπτώσεις που δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι άστοχο και βεβαίως είναι και οι πελάτισσες που περιμένουν υπομονετικά να ανοίξουμε!», λέει στη «δ» ο κομμωτής που εξομολογήθηκε ότι ήδη τα ραντεβού των δύο πρώτων εβδομάδων έχουν καλυφθεί μέσα σε μόλις λίγες ώρες.
Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα ινστιτούτα περιποίησης νυχιών, όπου οι τεχνίτριες κλείνουν το ένα ραντεβού μετά το άλλο για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση που δεν έχει προηγούμενο.
Ως γνωστόν, τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου και αν οι ρυθμοί εξάπλωσης του ιού παραμείνουν στα ίδια χαμηλά επίπεδα, τότε δεν αποκλείεται, την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου να δούμε την πρώτη σταδιακή εφαρμογή κάποιων –και σίγουρα όχι όλων – των μέτρων.
Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες πιθανότατα πρώτα θα ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, ανάμεσα σε αυτά τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα περιποίησης νυχιών και πιθανότατα τα οπτικά, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ανεβάσουν ρολά τα σχολεία, τα καταστήματα εστίασης και σε τρίτο τα πολυκαταστήματα.
Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, στόχος είναι να καταργηθούν η αποστολή SMS αφού φυσικά πρώτα ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις και βεβαίως πάντα αναλόγως με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ