Ειδήσεις

Συνάντηση συνεργασίας Ε.Κουντουρά και Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων

Συναντήσεις συνεργασίας με την Αν. Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού είχε σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείτο από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τζέρπο και Χρήστο Πετρέα, Μέλη.Η συνάντηση αυτή της Αντιπροσωπείας του Συν. Γραφείου με την κ. Υπουργό είχε ως σκοπό την εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για την έως σήμερα συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, με το Υπουργείο Τουρισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο ήδη υπάρχον «Πρωτόκολλο Συνεργασίας», καθώς και στις προβλεπόμενες από αυτό κοινές δράσεις.

Από την πλευρά της η κ. Υπουργός τόνισε ότι τα θέματα ανάπτυξης και προώθησης του Προσκυνηματικού Τουρισμού αποτελούν μία από τις πρώτες προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού.Στη συνέχεια η Αντιπροσωπεία είχε συνάντηση εργασίας με τους κ.κ. Ευγενία Σπυροπούλου, Χριστίνα Κυριακοπούλου και Χαρίλαο Καλπίδη, στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, αρμόδια για θέματα Εναλλακτικού Τουρισμού, στον οποίο εντάσσεται και ο Προσκυνηματικός Τουρισμός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διαξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της ήδη υπάρχουσας, βάσει και του υπογραφέντος σχετικού «Πρωτοκόλλου», συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού και της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποφασίστηκε η άμεση επανενεργοποίηση της Κοινής Επιτροπής Υπουργείου Τουρισμού και Εκκλησίας της Ελλάδος για Θέματα Προσκυνηματικού Τουρισμού, η οποία και θα συγκληθεί άμεσα.

Τέλος, η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου είχε ολιγόλεπτη εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας και με τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο.

Πηγή: agioritikovima.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου