Ρεπορτάζ

Ζητείται η διαγραφή προσημείωσης υποθήκης σε ακίνητο για δάνειο που επιδιώκεται να διπλοεισπραχθεί!

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά συστημικής τράπεζας προσέφυγε γνωστή ανώνυμη εμπορική και βιοτεχνική εταιρεία, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, για την εξάλειψη προσημείωσης υποθήκης σε ακίνητό της για δάνειο το οποίο, όπως υποστηρίζει, επιχειρείται να… διπλοπληρωθεί!!!
Όπως εκθέτει στο δικόγραφο που χειρίζεται η δικηγόρος κ. Κατερίνα Βολονάκη, δυνάμει συμβολαίου, η εταιρεία κατέστη ιδιοκτήτρια προσημειωμένου ξενοδοχειακού ακινήτου.
‏Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), εγγράφηκε σε βάρος του ανωτέρω ακινήτου, υπέρ της πρώην τραπεζικής εταιρείας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ‏ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ», προσημείωση υποθήκης ποσού 2.400.000€, η οποία καταχωρήθηκε στα σχετικά βιβλία του Κτηματολογίου Ρόδου.
‏Δυνάμει συμβολαίου το ανωτέρω προσημειωμένο ακίνητο μεταβιβάστηκε λόγω πώλησης αντί τιμήματος 2.000.000 ευρώ σε ανώνυμη εταιρεία, που εδρεύει στη Ρόδο.
‏Το ίδιο έτος, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων), εγγράφηκε σε βάρος του ίδιου ακινήτου που αναγράφεται στην απόφαση, υπέρ της πρώην τραπεζικής εταιρείας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ», η αίτηση προσημείωσης υποθήκης ποσού 2.400.000 ευρώ, η οποία καταχωρήθηκε στα σχετικά βιβλία του Κτηματολογίου Ρόδου.
‏Με σύμβαση πίστωσης δια ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού εξοφλήθηκαν πλήρως και ολοσχερώς όλη η απαίτηση της καθ’ ης, που υφίστατο με τη μεταφορά ποσού 1.960.000 ευρώ. ‏Ζητεί με την αίτησή του να ανακληθεί ολικώς η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με σκοπό την εξάλειψη της προσημειώσεως υποθήκης ποσού των 2.400.000 ευρώ, η οποία καταχωρήθηκε στα σχετικά βιβλία του Κτηματολογίου Ρόδου και γενικά κάθε μελλοντική απαίτηση της καθ’ ης και έχει εγγραφεί υπέρ της καθής η αίτηση στο ακίνητο ιδιοκτησίας της νέα ιδιοκτήτριας ανώνυμης εταιρείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου