Την απίστευτη ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται πάσχοντες συνάνθρωποι μας στην Κάλυμνο, λόγω του ότι δεν υπάρχει πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία των επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αναδεικνύει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσο,υ κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι καρκινοπαθείς, άτομα με καρδιοπάθειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι από την Κάλυμνο, είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Ρόδο προκειμένου να περάσουν από επιτροπή.

«Ουδείς φαίνεται δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ταλαιπωρίας ενός πάσχοντα συνανθρώπου μας, που για να πιστοποιηθεί το μέγεθος του προβλήματός του, είναι αναγκασμένος να διανύσει 100 ναυτικά μίλια και να διανυκτερεύσει και στη Ρόδο, με ό, τι σημαίνει αυτό σε οικονομικό κόστος», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη κίνηση ως επίδειξη αναλγησίας από την πλευρά της Πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα για την πλήρη λειτουργία της επιτροπής του ΚΕΠΑ στην Κάλυμνο, προκειμένου να μην αναγκάζονται πάσχοντες συνάνθρωποί μας να μεταβαίνουν στη Ρόδο.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Πάσχοντες συνάνθρωποί μας στην Κάλυμνο αναγκάζονται να μεταβούν στη Ρόδο για να περάσουν από επιτροπή για την πιστοποίηση αναπηρίας»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Εδώ και ένα περίπου ένα χρόνο, δεν λειτουργούν πλήρως οι διαδικασίες που προβλέπονται για τις επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Κάλυμνο.

Αυτό σημαίνει ότι καρκινοπαθείς, άτομα με καρδιοπάθειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Ρόδο προκειμένου να περάσουν από επιτροπή.

Πρόκειται για μια επίδειξη αναλγησίας από την πλευρά της Πολιτείας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ουδείς φαίνεται να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ταλαιπωρίας ενός πάσχοντα συνανθρώπου μας, που για να πιστοποιηθεί το μέγεθος του προβλήματός του, είναι αναγκασμένος να διανύσει 100 ναυτικά μίλια και να διανυκτερεύσει και στη Ρόδο, με ό, τι σημαίνει αυτό σε οικονομικό κόστος.

Το ελάχιστο και το αυτονόητο που πρέπει να κάνει η Πολιτεία είναι να αναλάβει σαφή και συγκεκριμένη δέσμευση για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία των επιτροπών του ΚΕΠΑ στην Κάλυμνο.

 

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
  2. Προτίθεται να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την πλήρη λειτουργία της επιτροπής του ΚΕΠΑ στην Κάλυμνο, προκειμένου να μην αναγκάζονται πάσχοντες συνάνθρωποί μας να μεταβαίνουν στη Ρόδο;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ