Μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την Fraport τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου αεροδρομίου της Ρόδου! Στην τελετή εγκαινίων αναμένεται να παραβρεθούν υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport Greece, ενώ θα προσκληθούν και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου, το οποίο θα αναβαθμίσει την ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών του προορισμού, είναι το 2ο μεγαλύτερο που διαχειρίζεται η Fraport μετά από αυτό της Θεσσαλονίκης. Το 2019 διακινήθηκαν μέσω του Διαγόρας πάνω από 5,54 εκατ. επιβάτες, ενώ μέσω του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν 6,9 εκατ. επιβάτες.
Η εικόνα του έχει αλλάξει σημαντικά και οι βελτιώσεις είναι πλέον αισθητές. Ανακαινίσθηκε πλήρως ο χώρος στάθμευσης των αεροσκαφών, συνολικής έκτασης 80.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ προστέθηκαν 12 νέοι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού. Για τις ανάγκες του έργου αφαιρέθηκαν και αναπληρώθηκαν 32.000 κυβικά μέτρα τσιμέντου! Παράλληλα αντικαταστάθηκε το παλαιό σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών στον παλιό και στον νέο τερματικό σταθμό, έργο ιδιαίτερα απαιτητικό. Αυξήθηκαν κατά 13% οι σταθμοί check-in και ο συνολικός αριθμός πυλών, ενώ τα σημεία ελέγχου και ασφαλείας αυξήθηκαν κατά 71%.
Στον παλιό τερματικό σταθμό λειτουργούν 17 check in με αυτόματο σύστημα ελέγχου αποσκευών. Να σημειωθεί επίσης ότι ο χώρος των πυλών αναχώρησης έχει ανακαινισθεί πλήρως με νέους εμπορικούς χώρους με μοντέρνα αισθητική, όπως στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.
Από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις, η συντήρηση του διάδρομου αποπροσγείωσης και η διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών με λειτουργίες οπισθώθησης (pushback), με νέους/ανακαινισμένους ιστούς, φωτισμό LED, βελτιωμένα οδοστρώματα και πρότυπα EASA για διαγραμμίσεις και σήμανση. Από 13 θέσεις στάθμευσης το αεροδρόμιο πλέον διαθέτει 20 και σε συνδυασμό με την εφαρμογή της πρακτικής «push back» επιτρέπει την ταυτόχρονη και πιο ασφαλή φιλοξενία περισσότερων αεροσκαφών.
Παράλληλα λύθηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, καθώς επεκτάθηκε  ο χώρος κατά δύο χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.. Η επέκταση έχει ωφελήσει αρκετά, ώστε να μη δημιουργούνται μεγάλες ουρές από λεωφορεία που αναμένουν επιβάτες. Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η διόρθωση σφαλμάτων στο σχεδιασμό οδών εξόδου, που έγινε με τη βοήθεια της Περιφέρειας, καθώς σχεδιάστηκε καλύτερη έξοδος.
Σημειώνεται ότι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Fraport Greece για την μεταμόρφωση του αεροδρομίου ξεπερνάει τα 35 εκατ. ευρώ.

Ένα σχόλιο στο Μέσα στο Μάρτιο τα εγκαίνια του ανακαινισμένου αεροδρομίου Ρόδου

  1. Avatar Ο/Η Alos λέει:

    Make a parking cut the bullshit

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ