Ολοκληρώθηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των δυο ανεξάρτητων βουλευτών Δανέλλη και Μαυρωτά.

Η μάχη πλέον μεταφέρεται στην Ολομέλεια της Βουλής όπου αναμένεται νέος κύκλος αντιπαράθεσης, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας από την ΝΔ, την οποία μάλιστα δήλωσε ότι θα στηρίξει ο Π. Καμμένος εφόσον αφορά μόνο την συμφωνία.

Κατά τα λοιπά, κλείνοντας την συνεδρίαση ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος απηύθυνε έκκληση «για ένα διάλογο με επιχειρήματα χωρίς διαστρεβλώσεις», όπως είπε, καθώς, «μιλάμε όχι τόσο για την γειτονική χώρα αλλά για το δικό μας πολιτικό σύστημα και τον τρόπο να συνδιαλεγόμαστε».

«Εμείς κάναμε το καθήκον μας εισπράττοντας το πολιτικό κόστος. Εκπλήσσομαι όταν ακούω για κατασκευασμένες αντιθέσεις. Είδατε τον Π. Καμμένο. Ήρθε τάχα στο πλαίσιο μιας σικέ διαμάχης;», διερωτήθηκε ο κ. Κατρούγκαλος, δηλώνοντας ότι «πήραμε τα ρίσκα μας σε αντίθεση με τους “Μακεδονομάχους Α.Ε.” και τους εμπόρους του πατριωτισμού».

Πηγή tovima.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ