Τοπικές Ειδήσεις

Ο δήμαρχος «μαγειρεύει» ακόμα το νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου

Από μέρα σε μέρα μεταθέτει την ανακοίνωση των αντιδημάρχων ο δήμαρχος Ρόδου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «δ» εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους συμβούλους του, προκειμένου να καταφέρει να λύσει επιτυχώς τη «σπαζοκεφαλιά» του νέου σχήματος που θα οδηγήσει την παράταξη στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες της «δ» ο κ. Σωτήρης Πετράκης, δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου να αναλάβει θέση αντιδημάρχου καθώς φαίνεται πως έχει στρέψει ήδη το βλέμμα του στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του κ. Μανώλη Γλυνού.
Επίσης μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει ακόμα ο Βασίλης Ψυλλάκης στην πρόταση του δημάρχου να αναλάβει θέση αντιδημάρχου, που όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απάντησή του αναμένεται να είναι θετική.
Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να αναμένονται εκπλήξεις στο νέο σχήμα της δημοτικής αρχής πέρα από την ανακατανομή αρμοδιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, στον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου αναμένεται να εκχωρηθεί η επιπλέον αρμοδιότητα της ευθύνης της Δ.Ε. Πεταλούδων, στον κ. Κορωναίο αναμένεται να εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της Δ.Ε. Ιαλυσού και στον κ. Β. Ψυλλάκη η αρμοδιότητα ευθύνης της Δ.Ε. Καλλιθέας αναλαμβάνοντας όμως θέση αντιδημάρχου. Για την Δ.Ε. Αφάντου, μετά την απόφαση του κ. Πετράκη να μην δεχθεί τη θέση αντιδημάρχου, ο κ. Φ. Χατζηδιάκος δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του ούτε στους στενούς του συνεργάτες, για το πρόσωπο που προορίζει στη συγκεκριμένη θέση.
Όπως έγραψε η «δ», οι κενές θέσεις του κ. Δημήτρη Τσίκκη που παραιτήθηκε και της κ. Βασιλικής Ξεπαπαδάκη Παπαδημητρίου που λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων βρίσκεται εκτός Ρόδου, (Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών, ΚΕΠ, Διαφάνειας και Ανταπόκρισης στον Πολίτη Δ.Ε. Ιαλυσού και Πεταλούδων και Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Διοίκησης και Ληξιαρχείου αντίστοιχα) εκτιμάται ότι θα καλυφθούν με επιπλέον αρμοδιότητες που θα εκχωρηθούν σε άλλους αντιδημάρχους που –στην πλειονότητά τους- θα διατηρήσουν τις θέσεις τους.
Αυτό που θα προσπαθήσει ο δήμαρχος Ρόδου με την δημιουργία και ανακοίνωση του νέου σχήματος διοίκησης είναι να «αμβλύνει τις γωνίες» εντός της παράταξής του και να περιορίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις αντιδράσεις και τις δυσαρέσκειες αλλά και να «δεσμεύσει» συμβούλους προκειμένου να περιορίσει τις διαρροές προς άλλες παρατάξεις, με φόντο τις κάλπες του Μαΐου, ώστε να πορευθεί στην προεκλογική περίοδο με συντεταγμένη και συμπαγή ομάδα.

Ο δήμαρχος Ρόδου πέρα από την κατανομή θέσεων στο νέο σχήμα, θα επιχειρήσει να δώσει ρόλο και αρμοδιότητες όσο το δυνατόν σε περισσότερους συμβούλους, προκειμένου να περιορίσει τη «διαρροή» συνεργατών του σε άλλες παρατάξεις τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου