Στη συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών που ξεκινά την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, «όλοι οι βουλευτές θα έρθουν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και φυσικά θα είναι υπόλογοι στην Ιστορία για τις αποφάσεις τους» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στο περιθώριο κομματικής εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία «θα προσέλθει στη συζήτηση συντεταγμένα και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση αυτής της κακής συμφωνίας».

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη:

«Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει.

Η Ν.Δ. θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επίσης, θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης.

Αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή -και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις να δω-  δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρειά τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Ο δεύτερος λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ είναι για να παρέχω την αμέριστη στήριξή μου στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Και στη συνάντηση την οποία θα έχω με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά».

Η δήλωση έρχεται την ώρα που πηγές του Newpost αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει το πράσινο φως να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τους πολιτικούς χειρισμούς της στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Αν και μια τέτοια πρόταση έχει ελάχιστες πιθανότητες να περάσει με δεδομένη κατ´ αρχήν τη θέση του ΚΚΕ να μην ψηφίζει προτάσεις μομφής, εκτιμάται ότι μια τέτοια κορυφαία κίνηση θα ενισχύσει την εικόνα του κόμματος ότι ήταν η μοναδική πολιτική δύναμη που από την πρώτη στιγμή ήταν κατά της Συμφωνίας με τους όρους που αποκαλύπτονταν και λειτουργούσαν εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης

Όσο για τη συνάντηση του με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης δήλωσε «θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης».

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ