Ρεπορτάζ

Στον «αέρα» οι μισθώσεις δημοτικών καταστημάτων

Το θέμα της παράτασης των μισθώσεων για τα καταστήματα που λειτουργούν στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς ανέδειξε στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Ταρασλιάς.
Με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση δύο καταστημάτων που λειτουργούν στο κτηριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς, ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κώστας Ταρασλιάς τόνισε πως η κατάσταση σχετικά με το θέμα αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσει.
«Θα πρέπει να ληφθούν πλέον οριστικές αποφάσεις για το θέμα της επέκτασης των μισθώσεων για τα καταστήματα της Νέας Αγοράς. Δεν μπορεί να μένει ανοικτό ένα τόσο μεγάλο θέμα. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες που οφείλουν αλλά και με εκείνους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», δήλωσε ο κ. Κώστας Ταρασλιάς.
Ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής δήλωσε πως δεν έχει εκδοθεί ακόμη και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Νέας Αγοράς προκειμένου να μπει τάξη στο κτηριακό συγκρότημα.
«Ο Κανονισμός Λειτουργίας θα θέσει σε εφαρμογή και τους κανόνες για τη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων και γενικά θα βάλει τάξη», τόνισε ο κ. Ταρασλιάς.
Να σημειωθεί πως αν δεν υπάρχουν απρόοπτα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δήμο Ρόδου για το θέμα αυτό σε λίγες ημέρες με τη συμμετοχή και του νομικού εκπροσώπου των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Φώτη Κωστόπουλου.

Στη σύσκεψη θα εξεταστεί η εισήγηση που έχει ετοιμαστεί από τη νομική Υπηρεσία του Δήμου και θα κατατεθεί για έγκριση σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Σε δυσχερή θέση θα βρεθούν, όπως όλα δείχνουν, οι επιχειρηματίες που δείχνουν απροθυμία να πληρώσουν, ενώ θετικά θα αντιμετωπιστούν όσοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Η δημοτική αρχή πριν προχωρήσει στην εφαρμογή των αποφάσεών της θα καλέσει τους επιχειρηματίες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους να προβούν σε ρυθμίσεις. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουν την ανανέωση των συμβάσεων που έχουν υπογράψει και δεν θα κινδυνεύσουν να εξωσθούν.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. Ταρασλιάς έθεσε και το θέμα της μη λειτουργίας μέχρι τώρα του ηλεκτρονικού συστήματος αποτροπής εισόδου αυτοκινήτων και δικύκλων στη Μεσαιωνική Πόλη.
«Εδώ και τρία χρόνια ακούμε πως το σύστημα θα λειτουργήσει αλλά στο τέλος δεν γίνεται τίποτε. Είναι ντροπή», δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς.
Ο βασικός λόγος που δεν έχει λειτουργήσει το σύστημα, όπως τονίστηκε, είναι η έλλειψη προσωπικού.
Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε για την υλοποίηση κάποιων έργων ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Στέργος Στάγκας ανέβασε τους τόνους και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τα θέματα αυτά. Τόνισε ότι εφόσον έχει καταθέσει ένσταση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου πριν λίγες ημέρες για να ακυρωθεί η απόφαση που ελήφθη για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το έτος 2014 δεν μπορεί να εγκρίνει ουδεμία παρέμβαση.

Στο δημοτικό συμβούλιο θα παραπεμφθεί το θέμα της αξίωσης των 190.000 ευρώ που έχει από το Δήμο Ρόδου εργολάβος ο οποίος υλοποίησε με απευθείας ανάθεση παρέμβαση στο δημοτικό στάδιο. Ο εργολάβος έχει καταθέσει σε βάρος του Δήμου Ρόδου εξώδικο ζητώντας να του καταβληθούν τα χρήματα. Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής έκριναν πως για το θέμα αυτό θα πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου