Ρεπορτάζ

Γεγονός και στα Δωδ/νησα ο θρησκευτικός τουρισμός

Αγώνα με τον χρόνο διεξάγουν οι υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου προκειμένου να ετοιμάσουν τον οδηγό για το θρησκευτικό – τουρισμό.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγο καιρό υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και των Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα Δωδεκάνησα με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η προβολή των κορυφαίων θρησκευτικών μνημείων της περιοχής και η καθιέρωση της Δωδεκανήσου ως σημαντικού θρησκευτικού προορισμού της χώρας.
«Οι υπηρεσίες μας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των θρησκευτικών μνημείων που υπάρχουν στη Ρόδο και στα άλλα νησιά του νομού μας», δήλωσε στη «δ» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος.

Με την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού επιδιώκεται η προβολή του πλούτου της θρησκευτικής και εκκλησιαστικής μας παράδοσης, η καλλιέργεια των σχέσεων με τους ομοδόξους λαούς και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που είναι το ζητούμενο για όλους του φορείς του τομέα.
Για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκδοση τουριστικού οδηγού ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα θρησκευτικά μνημεία. Το έντυπο θα μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες προκειμένου να μπορούν να τον διαβάσουν όλοι οι επισκέπτες που έρχονται για διακοπές στη Ρόδο από το εξωτερικό.
«Οι υπηρεσίες μας δίνουν μάχη με το χρόνο γιατί επιδιώκουμε να είναι έτοιμος ο οδηγός τον Μάρτιο. Θέλουμε να παρουσιαστεί στις τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Ρωσία ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ρόδου.

Αν το έντυπο είναι έτοιμο νωρίτερα δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ που θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία τον Μάρτιο και αποτελεί βαρόμετρο για τον παγκόσμιο τουρισμό.
Επισημαίνεται πως πριν από λίγο καιρό είχε προκληθεί θόρυβος από τις φήμες που ήθελαν τα μνημεία της Δωδεκανήσου να μην περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του θρησκευτικού τουρισμού που προωθεί το υπουργείο Τουρισμού . Με επιστολή που είχε αποδέκτη τον περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος ξεκαθάρισε πως δεν αληθεύουν όσα κυκλοφόρησαν.
Σε ερώτηση σχετικά με την ανέγερση του Ναού προς τιμή του Πολιούχου της πόλεως Ρόδου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου δήλωσε πως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στον κατάλληλο χρόνο. Φαίνεται πάντως πως οι διαδικασίες για την ανέγερση του ναού είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου