Με βούλευμα, που εξέδωσε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, παρατάθηκε μέχρι την 19η Μαΐου 2021, η προσωρινή κράτηση ενός 44χρονου ημεδαπού που συνελήφθη την 20η Μαΐου 2020 στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης.
Πρωινές ώρες της 20ης Μαΐου 2020 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση και κατά τον σωματικό του έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.930 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.
Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα στην οικία του παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 65,5 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 6 γραμμαρίων, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων, δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,2 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,6 γραμμαρίων, επτά αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 0,7 γραμμαρίων, ποσότητα κοκαΐνης καθαρού βάρους 0,1 γραμμαρίων, μία χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 1,2 γραμμαρίων.
Απολογούμενος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προορίζονταν αποκλειστικά για ιδία (ατομική) χρήση, ως εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
Ο 44χρονος πατέρας τριών παιδιών τόνισε ότι τυγχάνει ανάπηρος σε ποσοστό 67%, λαμβάνοντας μία αναπηρική σύνταξη, ενώ η σύζυγός του έχει έναν ικανοποιητικό μισθό της τάξεως των 2.000 ευρώ περίπου μηνιαίως.
Στις αρχές του έτους 2018, εξαιτίας έντονης ψυχολογικής φόρτισης και λόγω των πολλαπλών και πολύπλοκων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όπως είπε, «αφελώς» άρχισε τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, είτε καπνίζοντάς την, είτε με χρήση από τη μύτη (κυρίως όμως «καπνιστή») με αποτέλεσμα γρήγορα να εθιστεί και να μην μπορεί να αποβάλει την έξη του αυτή με ίδιες δυνάμεις, αφού τον ανακούφιζε από τους πόνους που νιώθει λόγω του προβλήματος υγείας του.
Αρχισε και τη χρήση ηρωίνης δια ρινός και περιστασιακά και τη χρήση κάνναβης, καθώς και την κατανάλωση δισκίων Xanax, προκειμένου να ανακουφισθεί από τους πόνους που νιώθει, λόγω της ασθένειάς του, αλλά και προκειμένου να αποφύγει τα στερητικά σύνδρομα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδίως κατά το χρόνο της σύλληψής του, όπως υποστήριξε, έκανε συχνά χρήση κοκαΐνης όποτε έβρισκε, και συγκεκριμένα περίπου 1,00- 1,50 γραμμάριο κοκαΐνης δια ρινός και καπνιστή έως και 5 γραμμάρια κοκαΐνης.
Αρνήθηκε δε κατηγορηματικά ότι πώλησε ναρκωτικά.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ