Μεγάλο και αυξανόμενο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Τεράστιο είναι το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος και στην παράσταση νίκης, ενώ καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπέρ της κατάργησης του ασύλου τίθεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, την ώρα που περισσότεροι από τους μισούς ζητούν την εφαρμογή της κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια.

Πρόθεση ψήφου – παράσταση νίκης

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα δεκατεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων και συγκεντρώνει 38% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 6% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 5,5% το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση, στο 3,5% το ΜέΡΑ25. Από 1% λαμβάνουν η Χρυσή Αυγή και η Δημιουργία Ξανά. Άλλο κόμμα, απαντά το 4%. Στο 13% η αδιευκρίνιστη ψήφος. Το κυβερνών κόμμα διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς στη μέτρηση του Οκτωβρίου βρισκόταν μπροστά με 13,5 μονάδες.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 53 ποσοστιαίες μονάδες συγκεντρώνοντας 70% έναντι 17% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Συμφωνούν με την κατάργηση του ασύλου

Την ίδια στιγμή, το 66% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου, ενώ μόλις το 23% διαφωνεί. Ως προς τους αναποφάσιστους, το 56% συμφωνεί με την κυβερνητική πρωτοβουλία ενώ το 11% διαφωνεί.

Αντίστοιχα το 71% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με το ενδεχόμενο εφαρμογής κάρτας εισόδου στα πανεπιστήμια, ενώ το 20% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.

Θέλουν αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Παράλληλα, το 75% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί αυστηρά ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ το 17% διαφωνεί.

Τέλος, το 63% εκτιμά πως τα πράγματα βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% προς τη λάθος.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ