Ειδήσεις

Πρωταθλήτρια στους έμμεσους φόρους και το 2019 η Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει τους υψηλότερους έμμεσους φόρουςστην Ευρωζώνη και δεν σκοπεύει να αποτελέσει τα … πρωτεία το 2019.

Σύμφωνα με την Καθημερινή αυτό το δυσοίωνο για τους φορολογουμένους συμπέρασμα προκύπτει από την εξέταση των προσχεδίων προϋπολογισμού που κατέθεσαν οι 19 χώρες – μέλη της Ευρωζώνης στην Κομισιόν, στο πλαίσιο των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Έτσι το 2019 ειδικοί φόροι κατανάλωσης και ΦΠΑ θα αντιστοιχούν στο 17,3% του ΑΕΠ , εξασφαλίζοντας στην Ελλάδα την πρώτη θέση ,ενώ μόνο η Γαλλία και η Κύπρος βρίσκονται κοντά στην ελληνική επίδοση. Στο σύνολο των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων η Ελλάδα εξασφαλίζει την 5η θέση στην Ευρωζώνη πίσω από το Βέλγιο, τη Γαλλία , τη Φιλανδία και την Ιταλία. Η σημαντική διαφορά όμως με τις παραπάνω χώρες είναι ότι χρηματοδοτούν ένα πολύ πιο γενναιόδωρο κοινωνικό κράτος. Για τη προστασία των ανέργων π.χ η Φιλανδία διαθέτει το 2,1 % του ΑΕΠ ,ενώ η Ελλάδα μόλις το 0,6%.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου