4 υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων με κατηγορούμενους αλλοδαπούς θα απασχολήσουν τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια σε Ρόδο και Κω, το Νοέμβριο.
Πιο συγκεκριμένα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου θα καθίσει την 5η Νοεμβρίου 2011 ένας 19χρονος υπήκοος Αλβανίας, κάτοικος Αρχαγγέλου.
Ο 19χρονος φέρεται από καταγγελία μιας μεθυσμένης 20χρονης Αγγλίδας να ήλθε με τη χρήση βίας σε εξώγαμη συνουσία μαζί της.
Η φερόμενη ως παθούσα ισχυρίστηκε στην καταγγελία της ότι το βράδυ της 29ης Ιουνίου 2010 διασκέδαζε με έναν ομοεθνή φίλο της στο Φαληράκι. Πριν φύγουν από το ξενοδοχείο τους, είχε καταναλώσει δύο ποτά και στη συνέχεια μετέβησαν στο μπαρ pj’s όπου χόρευε και διασκέδαζε με τον φίλο της πίνοντας το ποτό της τόσο μέσα στο κατάστημα όσο και έξω στο δρόμο.
Γύρω στις 02.00 μίλησε, όπως είπε, με έναν άνδρα τον οποίο δεν γνώριζε και το μόνο που θυμάται είναι ότι είπε στον φίλο της ότι θα επέστρεφε σε δέκα λεπτά. Υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του ατόμου αυτού ήταν αρχικά καλή, ενώ όταν απομακρύνθηκαν από τον κόσμο έγινε πολύ βίαιος. Πήγαν, όπως είπε, σε ένα ερημικό μέρος όπου δεν θυμάται ακριβώς τι έγινε. Θυμάται μόνο ότι κάποια στιγμή είδε αίματα στο εσωτερικό μέρος των ποδιών της και εκδορές στα χέρια της.
Υποστήριξε ότι την ώρα εκείνη της τηλεφώνησε ο φίλος της και του είπε κλαίγοντας πού είναι. Εκείνος την βρήκε και την μετέφερε στο ΑΣ Φαληρακίου, όπου και υπέβαλε μήνυση για βιασμό.
Από την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στην φερόμενη ως θύμα διαπιστώθηκε ότι τελέστηκε εξώγαμη συνουσία ενώ διαπιστώθηκαν σωματικές βλάβες, κακώσεις, αμυχές οι οποίες καταδεικνύουν άσκηση σωματικής βίας.
– Για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου η εξέταση υπόθεσης με κατηγορούμενο για κατάχρηση σε ασέλγεια έναν 29χρονο Σουηδό, που καταγγέλθηκε από μια 21χρονη ομοεθνή του.
Σύμφωνα με την καταγγελία την 00.30 ώρα της 10ης Ιουνίου 2014 σε δωμάτιο ξενοδοχείου, ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν η ομοεθνής του, εξαιτίας της οποίας η τελευταία παρά τις προσπάθειές της, αδυνατούσε να προβάλει ικανή αντίσταση, ευρισκόμενη στο κρεβάτι, την αγκάλιασε σφικτά και την χάιδεψε με το χέρι του σε απόκρυφα σημεία της.
Η πράξη έγινε αντιληπτή και από την 19χρονη φίλη και ομοεθνή της, κάτοικο προσωρινά στο ίδιο ξενοδοχείο, όταν εισήλθε στο δωμάτιο με φίλο του κατηγορούμενου.
Ο κατηγορούμενος εξεταζόμενος δεν αποδέχτηκε τα όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε, ότι με την 21χρονη είχαν φιλικές σχέσεις και πως ό,τι έκανε το έκανε με την συναίνεση της ιδίας.
-Την 12η Νοέμβριου 2018 το ίδιο δικαστήριο θα απασχολήσει υπόθεση με κατηγορούμενο έναν Σλοβάκο που καταμηνύθηκε από μια Γερμανίδα τουρίστρια που παραθέριζε τον Οκτώβριο του 2010 στην Καρδάμαινα της Κω.
Πιο συγκεκριμένα την 3η Οκτωβρίου 2010 η Γερμανίδα, επιδιώκοντας να συνεχίσει τη νυχτερινή της διασκέδαση, απευθύνθηκε στον κατηγορούμενο, ο οποίος την προσκάλεσε στα γενέθλιά του και κατέληξαν μαζί με την παρέα του σε νυχτερινό κέντρο της Καρδάμαινας.
Η Γερμανίδα φέρεται να επιδείκνυε κατά το διάστημα που βρισκόταν εκεί μία διαχυτικότητα στη συμπεριφορά της, έναντι του κατηγορουμένου, ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ, όπως και ο κατηγορούμενος.
Κατά τις 2:30 περίπου της 4ης Οκτωβρίου 2010 η Γερμανίδα θέλησε να φύγει από το νυχτερινό κέντρο, στο οποίο διασκέδαζαν και απευθύνθηκε στα υπόλοιπα μέλη της παρέας, αν κάποιο από αυτά μπορούσε να τη συνοδεύσει μέχρι το ξενοδοχείο. Προθυμοποιήθηκε προς τούτο ο κατηγορούμενος.
Το δωμάτιο δε, όπου διέμενε ο κατηγορούμενος ήταν στην ίδια κατεύθυνση με το ξενοδοχείο της παθούσας, φθάνοντας δε έξω από αυτό αυτός ανέβηκε προφασιζόμενος ότι είχε ξεχάσει κάτι, ρωτώντας παράλληλα την Γερμανίδα αν επιθυμούσε να ανέβει και η ίδια, άλλως να τον περιμένει στο δρόμο.
Φοβούμενη αυτή να μείνει μόνη της και λόγω του προχωρημένου της ώρας τον ακολούθησε στο δωμάτιό του. Μόλις εισήλθαν εντός του δωματίου ο κατηγορούμενος φέρεται, επωφεληθείς της καταστάσεως, να τη φίλησε στο στόμα και παρά την υπόδειξη της παθούσας να σταματήσει, συνέχισε.
Του αποδίδεται ότι την έσπρωξε στον τοίχο, κρατώντας δυνατά με τα χέρια του τους ώμους της και ακινητοποιώντας την.
Η Γερμανίδα φέρεται να τον απώθησε, δαγκώνοντάς τον στο χέρι κι αυτός εν συνεχεία και παρά την αντίθετη βούλησή της να την έσπρωξε στο κρεβάτι, να ανέβηκε πάνω της, να της έβγαλε το φόρεμα και το εσώρουχο με βίαιο τρόπο και να την βίασε.
Εκείνη φέρεται να τον χτύπησε με το πόδι της, καταφέρνοντας να τον απωθήσει και να εξέλθει του χώρου του δωματίου.
Ο κατηγορούμενος συνομολογεί τα πραγματικά περιστατικά της υποθέσεως, ισχυριζόμενος όμως ότι όλα έλαβαν χώρα με την συναίνεσή της.
-Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω θα καθίσει ένας 30χρονος Αγγλος κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας 20χρονης Ιρλανδής.
Η 20χρονη κατήγγειλε το μεσημέρι της 19ης Ιουλίου 2016 ενώπιον των αστυνομικών του ΑΣ Αφάντου το βιασμό.
Υποστήριξε ότι γνώρισε τον 30χρονο, ενώ επέστρεφε στο ξενοδοχείο της, μετά από διασκέδαση σε μπάρ του Φαληρακίου. Ο 30χρονος εργαζόταν συγκεκριμένα σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής και προσκάλεσε την 20χρονη και την φίλη της στο κατάστημα για να τις κεράσει σφηνάκια.
Εν συνεχεία μετέβη με τις φίλες της σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να φάνε και ενώ περπατούσαν προς το ξενοδοχείο τους, ο 30χρονος τις προσέγγισε και τους ζήτησε να μεταβούν όλοι στην παραλία για να κάνουν έρωτα.
Η 20χρονη υποστήριξε ότι ήταν πολύ ευγενικός και του επέτρεψαν να τις συνοδεύσει στο ξενοδοχείο τους. Κάποια στιγμή, ενώ περπατούσαν αποχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους και εκείνος, όπως υποστήριξε, την παρέσυρε σε ένα θαμνώδες μέρος κοντά στο ξενοδοχείο και με την χρήση βίας την έριξε στο έδαφος και της έσκισε την μπλούζα, εξαναγκάζοντας την στην συνέχεια σε εξώγαμη συνουσία.
Όταν ολοκλήρωσε η 20χρονη μετέβη στο ξενοδοχείο της και από εκεί στο νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία, πράγμα που έπραξε.
Ο 20χρονος απολογούμενος υπενθύμισε αρχικώς ότι είχε κατηγορηθεί και τον Ιούλιο του 2009 για βιασμό στο Φαληράκι με φερόμενη ως θύμα μια ομοεθνή του και ότι αθωώθηκε. Υποστήριξε ότι η καταγγελία σε βάρος του είναι ψευδής και ότι η ίδια η 20χρονη του πρότεινε να κάνουν έρωτα. Του ζήτησε να κάνουν έρωτα σε αγρόκτημα που του υπέδειξε και εκεί, όπως είπε, συνευρέθηκαν με την συγκατάθεσή της.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ