Το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 εκπρόσωποι  του αθλητικού ποδηλατικού συλλόγου Ιβίσκος και μέλη της οργανωτικής επιτροπής Historica, αποτελούμενοι   από την Πρόεδρο κ Νεμρά Σκαρτάδου Μπάστιαλη, τον Γραμματέα   κ. Καρπαθάκη Μιχάλη και το μέλος κ. Γιώργο Βογιατζή.  Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου.  Συζήτησαν τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του τριήμερου φεστιβάλ επαναδημιουργίας των εμπειριών της ποδηλασίας των δεκαετιών 60,70 και 80, στο οποίο ο  δήμος Ρόδου θα συμμετάσχει ως συνδιοργανωτής.  Πρόκειται για μία εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί στη Ρόδο το διάστημα από 12 έως και 14 Οκτωβρίου με σκοπό να θυμίσει σε όλους τους ποδηλάτες  την αίγλη που είχε η ποδηλασία στο νησί μας  τις δεκαετίες 60, 70 και 1980.

Στόχος της  Historica είναι να γίνει μία μεγάλη συνάντηση όλων όσων είχαν ένα μικρό ή μεγάλο ρόλο στην ποδηλασία εκείνων των δεκαετιών, τότε που ταξίδευαν στη Ρόδο για να προετοιμαστούν για τους αγώνες του Πανελλήνιου πρωταθλήματος , αλλά και για να γνωρίζουν από κοντά τη μοναδικότητα του νησιού , τα ήθη , τα έθιμα και τον πλούσιο πολιτισμό του.

Ο Δήμαρχος Ρόδου  συνεχάρη τους εμπνευστές του εγχειρήματος και δήλωσε τη στήριξη του δήμου Ρόδου, ως συνδιοργανωτής της  Historica.

Γιορτή του Ποδηλάτου με σημαντικές προσωπικότητες

Τρεις σημαντικές  προσωπικότητες της ελληνικής ποδηλασίας θα βρεθούν στη Ρόδο το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου στη Historica. Πρόκειται για τους για το «Θρύλο»  της ελληνικής ποδηλασίας Μιχάλη Γκιτάκο, τον Αλέκο Κελόγου και το  Βασίλη Διαμαντόπουλο, που αποδέχθηκαν την πρόσταση των διοργανωτών και θα είναι στη μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων 

Από τις 12 έως και τις 14 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Νεστορίδειου Μέλαθρου, έκθεση φωτογραφιών  με θέμα τα ποδήλατα των δεκαετιών, από την περίοδο  1960 έως και τη δεκαετία του 80’ .

Στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στην πλατεία Δημαρχείου θα ξεκινήσει η  ποδηλατική διαδρομή της Historica με αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης. Έχει σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου οι ποδηλάτες να επισκεφθούν  τα περίφημα μνημεία της πλούσιας ιστορίας και των παραδοσιακών οικισμών του νησιού με τελικό προορισμό την περιοχή του καζίνο της Ρόδου.

Κατά μήκος της διαδρομής, οι συμμετέχοντες θα περάσουν από τη Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, την Ακρόπολη και το Αρχαίο Στάδιο, όπου η αρχαία Ολυμπιάδα Διαγόρας στέφθηκε στην αρχαιότητα με στεφάνι ελιάς μετά τις νίκες του στους αρχαίους αγώνες.

Κατά μήκος του γραφικού παραλιακού δρόμου και μέσω των χωριών της δυτικής ακτής, προς τη Μαρίτσα και ακολουθώντας τον δασικό δρόμο προς την Κοιλάδα των Πεταλούδων, οι αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά του νησιού και να δοκιμάσουν τις τοπικές παραδοσιακές γεύσεις. Τοπικά συγκροτήματα και παραδοσιακοί χοροί θα συνοδεύσουν εορταστικές εκδηλώσεις.

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ