ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρχεται υπουργική απόφαση για την αναλογία και το μισθό μαθητευόμενων στον τουρισμό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσίπρας

Επα­να­προσ­διο­ρι­σμό της ανα­λο­γίας και των μισθών των μαθη­τευό­με­νων στον του­ρι­σμό, προ­α­νήγ­γειλε ο πρω­θυ­πουρ­γός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο 3ο Περι­φε­ρειακό Συνέ­δριο για την Παρα­γω­γική Ανα­συ­γκρό­τηση στην Κρήτη.

Ειδι­κό­τερα, ανα­φε­ρό­με­νος στο θέμα της αδή­λω­της εργα­σίας και ειδι­κό­τερα της μαθη­τείας στις του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις, το οποίο όπως είπε “απα­σχο­λεί τους εργα­ζό­με­νους στην Κρήτη”, ο κ. Τσίπρας σημεί­ωσε:

“Από το 2010 ισχύει το καθε­στώς που ορί­στηκε από μια Κοινή Υπουρ­γική Απόφαση και επι­τρέ­πει την απα­σχό­ληση μαθη­τευό­με­νων στις του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις, ως το ποσοστό του 17%, και έως τον αριθμό των 40 εργα­ζο­μέ­νων.

Επίσης, είχε θεσμο­θε­τη­θεί η απα­σχό­ληση μαθη­τευό­με­νων από σχολές άλλων χωρών της ΕΕ, ή ακόμα και τρίτων χωρών, από τη στιγμή που υπάρ­χουν διμε­ρείς συμ­βά­σεις.

Σήμερα η κυβέρ­νηση προ­ε­τοι­μά­ζει μια νέα Κοινή Υπουρ­γική Απόφαση, που θα επα­να­προσ­διο­ρί­ζει την ανα­λο­γία εργα­ζό­με­νων – μαθη­τευό­με­νων. Επα­νε­ξε­τά­ζε­ται ο ορισμός του μισθού του μαθη­τευό­με­νου, στο 60% του κατώ­τα­του που ισχύει στη χώρα, ενώ μελε­τάμε, επίσης και την απα­γό­ρευση της υπε­ρω­ρια­κής απα­σχό­λη­σης”

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.