Ειδήσεις

Έρχεται υπουργική απόφαση για την αναλογία και το μισθό μαθητευόμενων στον τουρισμό

Επαναπροσδιορισμό της αναλογίας και των μισθών των μαθητευόμενων στον τουρισμό, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο 3ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κρήτη.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα της αδήλωτης εργασίας και ειδικότερα της μαθητείας στις τουριστικές επιχειρήσεις, το οποίο όπως είπε “απασχολεί τους εργαζόμενους στην Κρήτη”, ο κ. Τσίπρας σημείωσε:

“Από το 2010 ισχύει το καθεστώς που ορίστηκε από μια Κοινή Υπουργική Απόφαση και επιτρέπει την απασχόληση μαθητευόμενων στις τουριστικές επιχειρήσεις, ως το ποσοστό του 17%, και έως τον αριθμό των 40 εργαζομένων.

Επίσης, είχε θεσμοθετηθεί η απασχόληση μαθητευόμενων από σχολές άλλων χωρών της ΕΕ, ή ακόμα και τρίτων χωρών, από τη στιγμή που υπάρχουν διμερείς συμβάσεις.

Σήμερα η κυβέρνηση προετοιμάζει μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα επαναπροσδιορίζει την αναλογία εργαζόμενων – μαθητευόμενων. Επανεξετάζεται ο ορισμός του μισθού του μαθητευόμενου, στο 60% του κατώτατου που ισχύει στη χώρα, ενώ μελετάμε, επίσης και την απαγόρευση της υπερωριακής απασχόλησης”

capital.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου