ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύμα ζέστης δέκα ημερών – Στους 38°C το θερμόμετρο την Κυριακή

news room 2 λεπτά ανάγνωση
καυσωνας

Σύμφωνα με τις προ­βλέ­ψεις των μετε­ω­ρο­λό­γων, από σήμερα και του­λά­χι­στον έως το τέλος του Ιουνίου, η θερ­μο­κρα­σία δεν θα πέσει κάτω από τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαβ­βα­το­κύ­ριακο θα κυμαν­θεί από 36 έως 38 βαθμούς.

Μπορεί να άργησε να κάνει την εμφά­νισή του, ωστόσο το καλο­καίρι είναι εδώ και μάλιστα τις επό­με­νες ημέρες ανα­μέ­νε­ται να κάνει ιδιαί­τερα αισθητή την παρου­σία του με το θερ­μό­με­τρο να ανε­βαί­νει στα­διακά και να αγγίζει τους 38 βαθμούς την ερχό­μενη Κυριακή και η ζέστη να επι­μέ­νει σχεδόν για ένα δεκα­ή­μερο.

Ο μετε­ω­ρο­λό­γος Πανα­γιώ­της Γιαν­νό­που­λος, σημειώ­νει ότι από σήμερα ο καιρός βελ­τιώ­νε­ται αισθητά και αρχίζει να ανε­βαί­νει στα­διακά η θερ­μο­κρα­σία.

Μάλιστα, το Σαβ­βα­το­κύ­ριακο και κυρίως την Κυριακή όλα δεί­χνουν ότι θα έχουμε και τον πρώτο καύσωνα με τον υδράρ­γυρο να αγγίζει κατά τόπους και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τα τελευ­ταία στοι­χεία, ο αίθριος καιρός με τις υψηλές θερ­μο­κρα­σίες θα δια­τη­ρη­θεί για ένα δεκα­ή­μερο.

Ανα­λυ­τικά η πρό­γνωση του καιρού

Σήμερα, η θερ­μο­κρα­σία σε μικρή άνοδο θα κυμαν­θεί από 12 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως 27 βαθμούς), 18 έως 27 βαθμούς στις Κυκλά­δες και την Κρήτη, 20 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαίου και έως τους 27 βαθμούς στα Δωδε­κά­νησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευ­θύν­σεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Νοτιο­α­να­το­λικό Αιγαίο έως ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και αργό­τερα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες περι­μέ­νουμε στην Αττική.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 19 έως 31 βαθμούς, αλλά στα παρα­θα­λάσ­σια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμη­λό­τερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά τμήματα περι­μέ­νουμε στη Θεσ­σα­λο­νίκη.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερ­μαϊκό θα πνέουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς.

Πηγή: enikos.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.