Συνεντεύξεις

Νίκος Νικολής: «Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε παράγοντα ανάπτυξης και παροχής ευκαιριών»

Τον απολογισμό των 100 πρώτων ημερών της περιφερειακής αρχής κάνει σήμερα στη συνέντευξή του στη «δημοκρατική» ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Νίκος Νικολής ο οποίος παράλληλα αναφέρεται και στους στόχους της νέας πενταετούς θητείας.
Αναφέρεται επίσης στις προτεραιότητες που έχει θέσει ως αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και κάνει τον απολογισμό του για τη θητεία ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού στην προηγούμενη θητεία της περιφερειακής αρχής.
«Τα νησιά μας έπαψαν να είναι νησιά της άγονης γραμμής όπως βόλευε κάποιους να τα αποκαλούν και μεταμορφώθηκαν κι εξακολουθούν να μεταμορφώνονται σε νησιά της πρώτης γραμμής», λέει ο αντιπεριφερειάρχης σημειώνοντας πως «θα συνεχίσουμε με την ίδια πετυχημένη συνταγή να δημιουργούμε πάνω απ’ όλα υποδομές και ευκαιρίες για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε συνθήκες όπως αυτές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να στερούμαστε τίποτα απολύτως», λέει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο κ. Νίκος Νικολής.
• Κύριε Νικολή, να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη από την συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών της περιφερειακής αρχής για την νέα πενταετή θητεία, όπου βλέπουμε τον πήχη και πάλι ψηλά και για την επόμενη περίοδο… Ποιοί είναι οι βασικοί στόχοι για τη νέα περιφερειακή θητεία;
Κυρία Φώτη, οι βασικοί στόχοι για την νέα πενταετή θητεία όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είναι να αξιοποιήσουμε ακόμα περαιτέρω δεδομένα και ευκαιρίες που είτε βρήκαμε, είτε ανακαλύψαμε είτε δημιουργήσαμε, για να πραγματοποιήσουμε το άλμα στο νέο Νότιο Αιγαίο και γι’ αυτό, έχουμε πια και τη γνώση και την εμπειρία και τη θέληση.
Τα νησιά μας έπαψαν να είναι νησιά της άγονης γραμμής όπως βόλευε κάποιους να τα αποκαλούν και μεταμορφώθηκαν αλλά εξακολουθούν να μεταμορφώνονται σε νησιά της πρώτης γραμμής όπου πραγματοποιούνται ευχάριστες πρωτιές σε διάφορους κλάδους και βασικούς τομείς όπως είναι η οικονομία, ο τουρισμός, το δημογραφικό, δράσεις καινοτομίας και αειφορίας, το περιβάλλον κ.α.
Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε παράγοντα ανάπτυξης και παροχής ευκαιριών. Θα συνεχίσουμε με την ίδια πετυχημένη συνταγή να δημιουργούμε πάνω απ’ όλα υποδομές και ευκαιρίες για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας σε συνθήκες όπως αυτές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών χωρίς να στερούμαστε τίποτα απολύτως.
Είμαστε υπερήφανοι γιατί πολλές φορές, χωρίς να εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας μπορούμε σε συνεργασία με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου να προσφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες με σημαντικά έργα όπως είναι π.χ. οι αθλητικές εγκαταστάσεις όπου τις εκσυγχρονίζουμε ή τις κατασκευάζουμε από την αρχή, οι υποδομές υγείας, οι λιμενικές εγκαταστάσεις, έργα ύδρευσης κ.α.
Οι αιρετοί μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες φροντίζουμε ούτως ώστε η αγαστή συνεργασία μεταξύ μας να παράγει το μέγιστο δυνατό έργο με ορατά αποτελέσματα τα οποία μπορούν να τα απολαμβάνουν οι πολίτες των νησιών μας.
• Σε ό,τι αφορά τις δικές σας αρμοδιότητες, ποιούς στόχους έχετε θέσει ως αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών;
Την οργάνωση των υπηρεσιών των γραφείων μεταφορών σε όλα τα νησιά με στόχο τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του πολίτη με τον απόλυτο περιορισμό των γραφειοκρατικών υπηρεσιών οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να καθυστερούν αναίτια και υπερβολικά τους συναλλασσόμενους με την υπηρεσία πολίτες και να τους ταλαιπωρούν.
Λόγω της νησιωτικότητας και της μετακίνησης των κατοίκων των μικρότερων νησιών, προσπαθούμε αυτοί να εξυπηρετούνται δίνοντας λύσεις χωρίς την υποχρεωτική παρουσία τους.
• Πού εντοπίζετε τα μεγαλύτερα προβλήματα;
Οφείλω να δηλώσω και δημόσια ότι οι υπάλληλοι του Τμήματός μου αλλά και γενικά όλης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εργάζονται σκληρά και βγάζουν εις πέρας το μεγάλο φόρτο εργασίας που υπάρχει. Αν συνυπολογίσετε μάλιστα και το ότι κάθε χρόνο μειώνεται ο αριθμός του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, μπορείτε να καταλάβετε ότι αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Γίνεται προσπάθεια παράλληλα να εκσυγχρονιστούν όλες οι διαδικασίες, να αποκεντρωθούν αρμοδιότητες και με την χρησιμοποίηση της τεχνολογίας άμεσα, έγκυρα και έγκαιρα να τακτοποιούνται όλες οι ενέργειες με μοναδικό συμφέρον την εξυπηρέτηση του πολίτη.
• Ποιο είναι το προσωπικό στοίχημα που έχετε θέσει για τη θητεία σας;
Δεν είναι στοίχημα, αλλά είναι προσωπική μου πεποίθηση ότι θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης όλων των νησιωτών που ζουν στο Νότιο Αιγαίο σε όλους τους τομείς και ειδικά στις υποδομές των μεταφορών και της συγκοινωνίας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες μου. Λύνουμε προβλήματα τα οποία για αρκετά χρόνια ταλαιπωρούσαν αφάνταστα τους κατοίκους των νησιών μας και κυρίως των μικρών νησιών, τηρώντας παράλληλα και απαρέγκλιτα τα όσα προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους.
• Κάνοντας τον απολογισμό σας ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού στην προηγούμενη θητεία της περιφερειακής αρχής, τι κρατάτε;
Κρατάω το ό,τι έχουμε καταστήσει τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά μας ως τους πιο σημαντικούς προορισμούς για διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως οι Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες της Ρόδου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι, τα Διεθνή Τουρνουά Τένις, οι Διεθνείς Αγώνες Ιστιοπλοΐας, ο Μαραθώνιος της Ρόδου, αλλά και οι αγώνες παρκούρ στην Αστυπάλαια όπου χάρις σε αυτές τις εκδηλώσεις και ο τόπος μας προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και ταυτόχρονα προσελκύουμε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής στάθμης, με τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα που εισπράττονται κυρίως σε περιόδους χαμηλής τουριστικής προσέλευσης.
Όσον αφορά στη θητεία μου ως αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού είμαι υπερήφανος διότι εκσυγχρονίστηκαν πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, δημιουργήσαμε νέους χώρους άθλησης για τη νεολαία και όχι μόνο σε εποχές δύσκολες όπου οι κίνδυνοι που παραμονεύουν έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.
Να μην ξεχνάμε ότι χάρις στην οικονομική συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Τμήματος Αθλητισμού δίνεται κυριολεκτικά ζωή στα νησιά μας επιτρέποντας σε αθλητικούς συλλόγους να πραγματοποιήσουν μεγάλες διοργανώσεις υψηλού κύρους και μεγάλης συμμετοχής όπου δίδονται και ευκαιρίες σε μικρά παιδιά να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από αναπτυξιακές δράσεις και έτσι να μείνουν μακριά από αλλότριες και καταστροφικές συνήθειες.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους πρώην συνεργάτες μου στο Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας αλλά τώρα και στο Τμήμα Μεταφορών για την αγαστή συνεργασία που είχαμε και έχουμε και να υποσχεθώ δημόσια ότι θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για το καλό του τόπου μας πάντα με την καθοδήγηση και τη συνδρομή του περιφερειάρχη μας Γιώργου Χατζημάρκου τον οποίο επίσης ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που έδειξε και δείχνει στο πρόσωπό μου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου