ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Economist: Σε περίπτωση Brexit, σειρά έχει το… Grexit

news room 1 λεπτό ανάγνωση
grexit

Σε περί­πτωση που οι Βρε­τα­νοί πολίτες ψηφί­σουν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στο δημο­ψή­φι­σμα της 23ης Ιουνίου, θα αυξηθεί κατα­κό­ρυφα η πιθα­νό­τητα ενός Grexit, εκτιμά σε έκθεση της η ομάδα του Economist Intelligence Unit.

Η παρα­πάνω έκθεση των ανα­λυ­τών αφορά τις προ­βλέ­ψεις τους για το βρα­χυ­πρό­θε­σμο μέλλον της ΕΕ, την επόμενη 5ετία.

Η ομάδα προ­βλέ­πει πως η αβε­βαιό­τητα που θα ακο­λου­θή­σει μετά την εθε­λού­σια έξοδο του νησιού από την Ένωση, θα δημιουρ­γή­σει ακόμα μεγα­λύ­τερη ασφυξία στην ήδη ταλαι­πω­ρη­μένη ελλη­νική οικο­νο­μία, η οποία σε συν­δυα­σμό με την προ­σφυ­γική κρίση που ταλα­νί­ζει την χώρα, θα συμ­βά­λει σε μία εκρη­κτική ατμό­σφαιρα.

«Όλα αυτά συμ­βαί­νουν σε μια εποχή που η ελλη­νική κυβέρ­νηση είναι και πάλι στα μαχαί­ρια με τους διε­θνείς πιστω­τές της σχετικά με τους όρους της συμ­φω­νίας διά­σω­σης μπροστά από μία μεγάλη απο­πλη­ρωμή χρέους τον Ιούλιο προς την ΕΚΤ. Ο κίν­δυ­νος να βρεθεί και πάλι η Ελλάδα σε σοβαρή κρίση είναι μεγάλος», σχο­λιά­ζουν οι ανα­λυ­τές, κατα­λή­γο­ντας πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρω­ζώνη θα συμβεί ανα­πό­φευ­κτα την επόμενη 5ετία, αλλά σε περί­πτωση Brexit αυτό θα συμβεί σίγουρα νωρί­τερα.

Πηγή: reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.