Ειδήσεις

Φοιτητές: Πώς θα πάρουν επίδομα ρεύματος – Ειδικό πεδίο για φοιτητική στέγη στις φορολογικές δηλώσεις

Αναδρομικά από τον Ιανουάριο θα πάρουν επιδότηση ρεύματος και οι φοιτητές μέσω της ΑΑΔΕ καθώς φέτος στη φορολογική δήλωση θα υπάρχει ειδική ένδειξη για την φοιτητική κατοικία. Όπως υπογράμμισε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «η επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με δήλωση της φοιτητικής κατοικίας θα γίνεται μέσω ΑΑΔΕ με αναδρομική ισχύ από τον Ιανουάριο, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο αλλά θα πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο μίσθωσης».

Σύμφωνα με την υπουργό το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται να ενισχύσει τη φοιτητική κατοικία, γι’ αυτό και στο εξής στη φορολογική δήλωση θα αναγράφεται σε ειδική «περιοχή» η φοιτητική κατοικία.

«Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι φοιτητές που θα πάρουν το επίδομα θα πρέπει να νοικιάζουν σπίτι και οι γονείς τους να το δηλώσουν στην φορολογική τους δήλωση.

Το επίδομα θα δοθεί μόνο αν γίνει δήλωση της φοιτητικής κατοικίας. Στην πραγματικότητα όλοι οι φοιτητές θα έχουν το δικαίωμα του επιδόματος εφόσον νοικιάζουν σπίτια αφού δεν υπάρχουν άλλα κριτήρια ούτε βέβαια και εισοδηματικά. «Η κυβέρνηση πορεύεται με σχέδιο και φοιτητές δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός αυτού του πακέτου στοχευμένων ρυθμίσεων» δήλωσε η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στο θέμα. Μέχρι τώρα οι φοιτητές έμεναν εκτός επιδότησης αφού δεν μπορούσαν να δηλώσουν τα σπίτια που νοίκιαζαν μια παράβλεψη που διορθώθηκε και έτσι στις δηλώσεις θα υπάρχει ειδικό πεδίο το οποίο θα καλύψει και τη φοιτητική στέγη για το ρεύμα με ισχύ από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο και με ποσά 42 ευρώ για τον Ιανουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες και από 39 ευρώ για τον Φεβρουάριο και Μάρτιο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες (σύνολο 120 ευρώ).

Οι επιδοτήσεις θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς ρεύματος οπότε οι φοιτητές που θα δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους θα πρέπει να πάρουν το επίδομα στους λογαριασμούς από τον Απρίλιο και μετά.

Πηγή ethnos.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου